Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Haarlemmerbuurt

stemmen

De uitslag van Centrum Begroot is bekend!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 762 bewoners van de Haarlemmerbuurt gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

Grachten van Smaragd helpt waterbewoners van hun dak een tuin te maken. Met dit plan worden 2 tuinen op de meest zichtbare daken van de stad gemaakt: die van woonboten.

Het Prinseneiland wordt in beeld gebracht door de ogen van jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud. Met een gepersonaliseerde aanpak en innovatieve technologie wordt een interactieve tentoonstelling in de wijk georganiseerd. De tentoonstelling is het resultaat van co-creatie sessies met jongeren.

Sinds 2 jaar worden er live talkshows over en voor de Haarlemmerbuurt georganiseerd. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn: Huid en Haar, Oud en Nieuw, Vlees en Bloed en in 2023 De Inwendige Mens en er treden muzikale gasten op. Er is behoefte aan zo'n podium en zo'n plek van ontmoeting. Stadsdorp Live is de manier om de anonimiteit op te heffen. Daarom willen de initiatiefnemers deze talkshows het komende jaar graag voortzetten.

Er worden vogelzoekkaarten voor kinderen van 4 tot 12 jaar ontworpen en gedrukt. Zij kunnen op het Bickerseiland aan de hand van deze zoekkaarten de meest voorkomende vogelsoorten spotten op het land en in het water.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren