Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Haarlemmerbuurt

Stemmen
Loading...


 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Twee groene woonboten in de Haarlemmerbuurt erbij!

  Gebied:Haarlemmerbuurt
  8750
  Stemmen voor: 662 stemmen
  Kosten:8750
  0
  45436

  Twee groene woonboten in de Haarlemmerbuurt erbij!


  Grachten van Smaragd helpt waterbewoners van hun dak een tuin te maken. Met dit plan worden 2 tuinen op de meest zichtbare daken van de stad gemaakt: die van woonboten.
  • Sinds 2015 hebben ruim 260 woonboten een groen dak gekregen, mede dankzij winnende plannen via Centrum Begroot. Het doel is om 750 woonboten te vergroenen in 2025, wanneer de stad 750 jaar bestaat.
  • Groene daken helpen tegen hittestress, filteren fijnstof en C02 af, dragen bij aan biodiversiteit en geven bewoners en voorbijgangers een prettiger uitzicht. Centrum krijgt meer groen zonder dat dit ten koste gaat van enige andere ruimtevraag.

  Gebied: Haarlemmerbuurt


  8750
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Vogelzoekertjes gezocht!

  Gebied:Haarlemmerbuurt
  3500
  Stemmen voor: 613 stemmen
  Kosten:3500
  0
  45434

  Vogelzoekertjes gezocht!


  Er worden vogelzoekkaarten voor kinderen van 4 tot 12 jaar ontworpen en gedrukt. Zij kunnen op het Bickerseiland aan de hand van deze zoekkaarten de meest voorkomende vogelsoorten spotten op het land en in het water.
  • De planindiener ontwikkelt de zoekkaarten samen met een vormgever. 
  • De verspreiding van de kaarten vindt plaats door middel van het organiseren van twee ontmoetingsdagen in de buurt. Hiervoor worden basisscholen en andere instellingen voor kinderen uitgenodigd. 
  • Kinderen uit de buurt leren van jongs af aan wat er om hen heen leeft en dat het belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen. 

  Gebied: Haarlemmerbuurt


  3500
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Jongeren vertellen over het Prinseneiland

  Gebied:Haarlemmerbuurt
  3300
  Stemmen voor: 552 stemmen
  Kosten:3300
  0
  45435

  Jongeren vertellen over het Prinseneiland


  Het Prinseneiland wordt in beeld gebracht door de ogen van jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud. Met een gepersonaliseerde aanpak en innovatieve technologie wordt een interactieve tentoonstelling in de wijk georganiseerd. De tentoonstelling is het resultaat van co-creatie sessies met jongeren.
  • In een reeks van 4 workshops worden jongeren tussen 10 en 15 jaar oud uit de Haarlemmerbuurt geïnspireerd om het verborgen verhaal van het Prinseneiland te vinden en te presenteren op een open-source kunstplatform.
  • Onder begeleiding van een lokale sociale ontwerper en fotograaf zullen de jongeren een persoonlijk beeld van hun buurt creëren door de camera van hun mobiele telefoon te gebruiken en een geluid op te nemen. Er wordt samengewerkt met lokale scholen en DOCK - Activiteitencentrum de Piramide. 
  • Het resultaat van het werk van de jongeren wordt getoond op 2 grote interactieve schermen die op een openbaar toegankelijke binnenlocatie in de Haarlemmerbuurt zijn opgesteld. Buurtbewoners en voorbijgangers kunnen door verbinding te maken met hun telefoon door de tentoonstelling navigeren.
  • Het initiatief gaat eind augustus 2023 van start.
  • Het plan geeft jongeren de kans om op creatieve wijze hun visie op hun buurt te tonen en zo in contact te komen met veel buurtbewoners, nieuwe dialogen op gang te brengen en de sociale cohesie te vergroten.

  Gebied: Haarlemmerbuurt


  3300
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Stadsdorp Live, de buurtshow

  Gebied:Haarlemmerbuurt
  22000
  Stemmen voor: 487 stemmen
  Kosten:22000
  0
  45433

  Stadsdorp Live, de buurtshow


  Sinds 2 jaar worden er live talkshows over en voor de Haarlemmerbuurt georganiseerd. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn: Huid en Haar, Oud en Nieuw, Vlees en Bloed en in 2023 De Inwendige Mens en er treden muzikale gasten op. Er is behoefte aan zo'n podium en zo'n plek van ontmoeting. Stadsdorp Live is de manier om de anonimiteit op te heffen. Daarom willen de initiatiefnemers deze talkshows het komende jaar graag voortzetten.
  • Een keer per twee maanden wordt een live talkshow over en voor de Haarlemmerbuurt georganiseerd in de Roode Bioscoop.
  • Tijdens een show staan stoelen op het toneel voor drie of vier gasten, treden muzikanten op en de avond wordt gehost door twee personen.
  • Er is behoefte aan een podium en aan een plek van ontmoeting. Zeker in een winkelgebied waar men boven de winkels woont en waar de winkeliers 's avonds naar het buitengebied vertrekken. De synergie in de buurt verbetert, mensen leren elkaar beter kennen en (muzikale) talenten krijgen een kans. 

  Gebied: Haarlemmerbuurt


  22000

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren