Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Oostelijke eilanden / Kadijken

stemmen

De uitslag van Centrum Begroot is bekend!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 1649 bewoners van de Oostelijke eilanden / Kadijken gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

Sommige buurtbewoners, gezinnen of alleenstaanden, voelen zich eenzaam en verkeren in een sociaal isolement. Deze bewoners hebben vaak geen of weinig betekenisvolle sociale contacten. Zij worden via dit plan gekoppeld aan een maatje in de wijk. Het maatje kan een buurtgenoot zijn of een vrijwilliger van Curinesa. Samen met het maatje worden diverse activiteiten ondernomen.

Er wordt een groenmarktfestival georganiseerd, waarin een groenmarkt op de Oostelijke Eilanden centraal staat. Deze groenmarkt, naar een idee van Björn Muller, Erna Leussink en Atef Abdalla, vormt een verbindende route langs het Marineterrein, de Eilandenboulevard en de Czaar Peterbuurt. Een groenweek met tal van activiteiten voor jong en oud vormt de aanloop naar het groenfestival.

Grachten van Smaragd helpt waterbewoners van hun dak een tuin te maken. Met dit plan worden 2 tuinen op de meest zichtbare daken van de stad gemaakt: die van woonboten.

Door betrokken bewoners wordt de tuin op het Windroosplein goed onderhouden en is er een groene, beschutte en verkoelende oase ontstaan waar veel mensen even op een van de bankjes komen zitten genieten. In droge periodes wordt water gegeven met leidingwater via een tuinslang. De wens is om het watergeven duurzamer en eenvoudiger te maken. Daarom willen bewoners een onderzoek uitvoeren naar de wijze waarop het regenwater van omliggende gebouwen opgeslagen kan worden voor later gebruik in de tuin.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren