De uitslag is bekend. In totaal hebben 869 bewoners van de Weteringschans gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.
Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:
In de Leidsebuurt worden vier live buitenconcerten voor buurtbewoners van alle leeftijden georganiseerd. De concerten vinden plaats op vier zondagmiddagen in de maanden april, mei, juni en juli 2024. Er wordt opgetreden door jonge muzikale talenten, waaronder een violiste, saxofonist en een operazangeres. Van de optredens wordt een filmpje gemaakt.
ABFF OnTour staat voor een thematische filmavond in stadsdeel Centrum gericht op het maken van lokale impact. Te zien zijn een selectie van films die zijn vertoond op een van de Amsterdamse BuurtFilmFestivals. De films zijn afgestemd op lokale thema’s van de buurt. De filmkeuze en de thema’s worden in overleg met de (bewoners-)organisatie bepaald. In samenspraak worden voor de discussie deskundigen betrokken. De regie van de discussie ligt in handen van een ervaren dagvoorzitter.
Er wordt een buurtdiner georganiseerd in de Weteringbuurt voor vele buurtgenoten met daarbij onversterkte muziek, een violist, een gitarist en dichters.
Door het plaatsen van zwerfkeien wordt de sluiproute door het plantsoen op de hoek van de Weteringschans en de Reguliersgracht geblokkeerd.
Er wordt in de kerstperiode een feestelijk verlichte kerstboom geplaatst om voor bewoners en bezoekers het kerstgevoel in de Leidsebuurt te vergroten.
Gedurende een jaar wordt de Leidsebuurt Theaterbuurt opnieuw extra schoongemaakt met behulp van een Glutton. Afgelopen jaar heeft de Leidsebuurt met succes via Centrum Begroot een Glutton kunnen inzetten. Een Glutton is een elektrische en geluidloze machine die het zwerfafval ophaalt.
De oudste speeltuin van Amsterdam, de UJ Klaren aan het Weteringcircuit, heeft een verkeersplein waar alle centrumkinderen kunnen leren steppen en fietsen. Omdat bijna alle aanwezige fietsjes kapot zijn, is er behoefte aan nieuwe fietsjes en stepjes, zodat de kinderen weer kunnen spelen.
Heeft u nog vragen?
Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:
Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.
Wil je op de hoogte gebracht worden van de uitslag of wanneer er een nieuwe fase van start gaat? Laat dan je gegevens achter.