Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Weesperbuurt / Plantage

stemmen

De uitslag van Centrum Begroot is bekend!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 730 bewoners van de Weesperbuurt / Plantage gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

Het plaatsen van 2 regentonnen voor het bewateren van beplanting om en aan de Spinozahof. Niet alleen de tuin is milieuvriendelijk en goed voor de diversiteit en ook het opvangen van regenwater past in dat systeem. Het is kalkvrij, ecovriendelijk en ontlast de riolering.

Er worden 26 gedenksteentjes in de stoep geplaatst ter nagedachtenis van de tijdens WOII vermoorde buurtbewoners op de niet langer bestaande huisnummers 148 - 156 op de Nieuwe Achtergracht. Deze gedenkstenen zijn kleine, kubusvormige stenen met een messing bovenplaat die de plaats waar Joodse buren woonden markeren.

Er worden 38 gedenksteentjes in de stoep geplaatst ter nagedachtenis van de tijdens WOII vermoorde buurtbewoners op de niet langer bestaande huisnummers 39-49 op de Nieuwe Achtergracht. Deze gedenkstenen zijn kleine, kubusvormige stenen met een messing bovenplaat die de plaats waar Joodse buren woonden markeren.

Er worden 51 gedenksteentjes in de stoep geplaatst ter nagedachtenis van de tijdens WOII vermoorde buurtbewoners op de niet langer bestaande huisnummers 57-59 en 75-79 op de Nieuwe Achtergracht. Deze gedenkstenen zijn kleine, kubusvormige stenen met een messing bovenplaat die de plaats waar Joodse buren woonden markeren.

Er wordt een aantal moestuinbakken geplaatst op een geschikte plek op de bestrating langs het veldje bij de speeltuin bij het Plantage Westermanplantsoen.

Grachten van Smaragd helpt waterbewoners van hun dak een tuin te maken. Met dit plan worden 2 tuinen op de meest zichtbare daken van de stad gemaakt: die van woonboten.

Er worden schaakmiddagen georganiseerd waar bewoners leren schaken, elkaar ontmoeten en wedstrijden spelen op het Artisplein.

De opening van een theetuin bij SOOP voor alle buurtbewoners van alle leeftijden. Tijdens de opening wordt een verhaal over thee verteld en zal er muziek gemaakt worden. Daarnaast wil SOOP in het kader van het 25-jarig jubileum een gratis workshop met lunch organiseren waarbij een mozaïek bankje gemaakt wordt. Het bankje wordt daarna in de tuin geplaatst.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren