Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2022

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar centrumbegroot@amsterdam.nl

Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!

Ik ben geen bewoner van stadsdeel Centrum, maar wil wel graag een plan insturen. Kan dat?

Ja, dan kan. Iedereen mag een plan insturen als het een plan is voor Centrum. De bewoners van stadsdeel Centrum bepalen uiteindelijk welke plannen er in hun buurt worden uitgevoerd.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik mijn plan op een andere manier indienen?

Ja dat kan! Vrijwilligers van Dock helpen je graag met het insturen van je plan. Je kunt hiervoor een afspraak maken in een van de buurthuizen door te bellen met Robin Polack via 06 3488 1822 of Judith Fransen via 06 4354 3289. De adressen van de buurthuizen zijn hieronder terug te vinden.

Hulp bij het indienen van je plan is mogelijk vanaf 28 februari tot en met 28 maart. Je kunt ook een Whatsapp-bericht sturen of een spraakbericht sturen naar 06 8223 6696. Je wordt dan teruggebeld door iemand die je zal helpen.

Boomsspijker
Recht Boomssloot 52,
1011 EC Amsterdam

Witte Boei
Kleine Wittenburgerstraat 201
1018 LT Amsterdam

Claverhuis
Elandsgracht 70
1016 TX Amsterdam

Reel
Tussen de Bogen 16
1013 JB Amsterdam

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

Je kunt je plan aanpassen zolang er nog geen like (voor of tegen) is uitgebracht of een argument bij is geplaatst. Je moet hiervoor ingelogd zijn met het e-mailadres waarmee je je plan hebt ingestuurd.

Is er al wel op je plan gereageerd, maar wil je toch nog wat aanpassen? Mail je vraag dan naar centrumbegroot@amsterdam.nl en dan helpen we je.

Hoe kan ik mijn ingediende plan op Centrum Begroot delen, bijvoorbeeld op mijn Facebookpagina, Twitter, Whatsapp?

Op jouw planpagina vind je rechts bovenaan onder het kopje ‘Deel dit voorstel’ knoppen om je plan te delen via Facebook, Twitter en e-mail. Je kunt natuurlijk ook de URL van je planpagina kopiëren uit de adresbalk van je internet browser, en deze zelf delen met buurtgenoten.

Zorg dat je plan minimaal 50 likes haalt om door te gaan naar de volgende ronde waarin je plan wordt beoordeeld op haalbaarheid

Waarom heb ik 50 likes (stemmen voor) nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

Stadsdeel Centrum vindt het belangrijk om te weten of er draagvlak in de buurt is voor een plan. Daarom vragen we bewoners ook te reageren op de plannen door middel van argumenten voor en tegen. De argumenten uit de buurt en de stemmen voor geven ons een goed beeld van het draagvlak.

Kan ik mijn eigen voorstel liken?

Ja, je kunt eenmalig je eigen plan liken.

Ik heb me vergist en wil mijn reactie of like veranderen. Kan ik mijn stem en argument nog wijzigen?

Ja hoor, dat kan! Door opnieuw op de stemknop ‘voor’ of ‘tegen’ te klikken kun je je stem aanpassen of ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Hoe veilig is deze site?

Centrum Begroot neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig om in te loggen?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Inloggen kan nu door via de knop ‘aanmelden’ direct recht onder de menubalk je e-mailadres in te vullen. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarop je kunt klikken (een zogeheten login-token), waarna je ingelogd bent. Dit hoef je maar één keer te doen, want hierna blijf je bij elk volgend bezoek aan de site gewoon ingelogd!

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat je niet op de site kunt of dat bepaalde onderdelen niet werken. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een e-mail via centrumbegroot@amsterdam.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren