Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Veelgestelde vragen

Datum: 22 maart 2021

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar centrumbegroot@amsterdam.nl

Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!

Ik ben geen bewoner van stadsdeel Centrum, maar wil wel graag een plan insturen. Kan dat?

Ja, dan kan. Iedereen mag een plan insturen als het een plan is voor Centrum. De bewoners van stadsdeel Centrum bepalen uiteindelijk welke plannen er in hun buurt worden uitgevoerd.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik mijn plan op een andere manier indienen?

Ja dat kan! Vrijwilligers van Dock helpen je graag met het insturen van je plan. Je kunt hiervoor een afspraak maken in een van de buurthuizen door te bellen met Robin Polack: 06 34 88 18 22 of Judith Fransen 06 43 54 32 89 van Dock. De adressen van de buurthuizen zijn hieronder terug te vinden. Hulp bij het indienen van je plan kan vanaf 22 maart 2021 t/m 26 april 2021. Je kan ook een whatsapp bericht sturen of een spraakbericht sturen naar 06 82 23 66 86. Je wordt dan terug gebeld door iemand die je telefonisch zal helpen.

Boomsspijker
Recht Boomssloot 52,
1011 EC Amsterdam

Witte Boei
Kleine Wittenburgerstraat 201
1018 LT Amsterdam

Claverhuis
Elandsgracht 70
1016 TX Amsterdam

Reel
Tussen de Bogen 16
1013 JB Amsterdam

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

Je kunt je plan aanpassen zolang er nog geen like (voor of tegen) is uitgebracht of een argument bij is geplaatst. Je moet hiervoor ingelogd zijn met het emailadres waarmee je je plan hebt ingestuurd. Is er al wel op je plan gereageerd, maar wil je toch nog wat aanpassen? Mail je vraag dan naar centrumbegroot@amsterdam.nl en dan kijken we hoe we je kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn ingediende plan op Centrum Begroot delen op mijn Facebookpagina, Twitter, Whatsapp, etc.?

Op jouw planpagina vind je rechts bovenaan onder het kopje ‘Deel dit voorstel’ knoppen om je plan te delen via Facebook, Twitter en e-mail. Je kunt natuurlijk ook de URL van je planpagina kopiëren uit de adresbalk van je internet browser, en deze zelf delen met buurtgenoten. Zorg dat je plan minimaal 50 likes haalt om door te gaan naar de volgende ronde waarin je plan wordt beoordeeld op haalbaarheid.

Waarom heb ik 50 likes (voor-stemmen) nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

Stadsdeel Centrum vindt het belangrijk om te weten of er draagvlak in de buurt is voor een plan. Daarom vragen we bewoners ook te reageren op de plannen door middel van argumenten voor en tegen. De argumenten uit de buurt en de voor-stemmen geven ons een goed beeld van het draagvlak.

Kan ik mijn eigen voorstel liken?

Ja, je kunt eenmalig je eigen plan liken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn like en argument nog veranderen?

Ja hoor, dat kan! Door opnieuw op de like-knop ‘voor’ of ‘tegen’ te klikken kun je je mening aanpassen of ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek van het argument.

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat je niet op de site kunt of dat bepaalde onderdelen niet werken. We willen dit natuurlijk snel oplossen. Graag ontvangen wij een email via centrumbegroot@amsterdam.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel met een screenshot of de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren