Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2020

Veelgestelde vragen

Datum: 13 juli 2020

Heb je vragen over het gebruik van Centrum Begroot? Bekijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar centrumbegroot@amsterdam.nl.

De beheerders van Centrum Begroot zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat je problemen ondervindt met de site. We willen dit graag zo snel mogelijk oplossen. Graag ontvangen wij een email via centrumbegroot@amsterdam.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat (welke stap in het proces), evt. een screenshot van de foutmelding/de pagina, op welk apparaat dit gebeurt (computer, tablet of telefoon) en in welke internet browser (chrome, internet explorer, firefox, safari, etc). Hoe vollediger je je probleem omschrijft, hoe sneller we je kunnen helpen. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Ik ben geen bewoner van stadsdeel Centrum maar wil wel graag stemmen. Kan dat?

Nee, helaas. Alleen bewoners van stadsdeel Centrum van 10 jaar en ouder mogen stemmen. Iedereen die mee mag stemmen ontvangt vanaf 22 juli 2020 een persoonlijke brief met een unieke stemcode.

Ik woon in Centrum maar heb geen stemcode ontvangen, hoe kan ik alsnog meedoen?

Wat vervelend! Het kan zijn dat de bezorging van de brieven vertraging heeft opgelopen. Ook kan het zijn dat je in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) een 'indicatie geheim' en/of adresblokkade hebt. In dat geval hebben we je adresgegevens niet kunnen opvragen en heb je geen stemcode ontvangen. Had je wel een brief moeten krijgen en heb je die op 31 juli nog steeds niet gehad, of wil je alsnog meedoen? Stuur een mail naar centrumbegroot@amsterdam.nl en dan kijken we wat we kunnen doen.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik ook met mijn brief stemmen? En hoe doe ik dat dan?

Als je het lastig vindt om online te stemmen, vraag dan hulp van vrienden, familieleden of buren. Ook kun je voor hulp langskomen:

• Boomspijker: Rechtboomsloot 52, Amsterdam
• Claverhuis: Elandsgracht 70, Amsterdam
• Witte Boei: Kleine Wittenburgerstraat 201, Amsterdam
• Plusplunt Reel: Tussen de Bogen 16, Amsterdam

Neem de brief met de persoonlijke stemcode mee en een legitimatiebewijs. Je kunt daar ook voor anderen stemmen. Neem dan hun brief met persoonlijke code, een kopie van hun legitimatiebewijs en een schriftelijke toestemming mee.

Ik heb mijn persoonlijke stemcode ingevuld, maar het lukt niet om te stemmen, wat nu?

Een stemcode bestaat uit 13 tekens (cijfer en letters) en is hoofdlettergevoelig. Controleer nogmaals of je alle tekens juist hebt overgenomen. Lukt het nog steeds niet? Stuur dan een mail naar centrumbegroot@amsterdam.nl en dan kijken we je hoe we je kunnen helpen.

Hoe weet ik zeker dat mijn stem is opgeslagen?

Je stem is goed opgeslagen als je in stap 4 een bevestiging ziet die zegt; ‘Gelukt, je hebt gestemd!’. Het stemmen werkt in 4 stappen;

● In stap 1 kies je je favoriete plannen.
● In stap 2 controleer je in het overzicht of je tevreden bent met je gekozen plannen.
● In stap 3 vul je de stemcode in die je per post hebt ontvangen waarna je klikt op de knop ‘Stemmen’.
● In stap 4 zie je de bevestiging dat je stem gelukt is.

Ik heb in het voorjaar een plan ingediend/een plan geliked maar er kan niet op gestemd worden. Hoe kan dat?

In totaal zijn er 173 plannen ingediend waarvan er uiteindelijk 85 zijn geselecteerd. Als een plan niet tot deze 85 behoort, dan kan er ook niet op gestemd worden. Redenen waarom een plan niet geselecteerd kan zijn:

● Het plan heeft niet de benodigde 50 likes gehaald om door het stadsdeel op haalbaarheid getoetst te worden.
● Het plan is niet als haalbaar beoordeeld.

Als het goed is hebben indieners hierover een mail ontvangen met een uitleg. Je kunt in het Archief bekijken hoe jouw en andere plannen zijn getoetst. Heb je geen mail ontvangen en wens je alsnog een uitleg? Mail dan naar centrumbegroot@amsterdam.nl.

Kan ik voor iemand anders stemmen?

De stemcodes zijn persoonlijk geadresseerd. Het is de bedoeling dat iedereen voor zichzelf stemt. Uiteraard kun je mensen die hulp nodig hebben, ondersteunen bij het invoeren van hun unieke code als zij dat op prijs stellen.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee, dat gaat niet zo snel. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente zelf, in andere gevallen een bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan! Ook zijn we gebonden aan Europese aanbestedingsregels, wat
inhoudt dat we boven een bepaald bedrag drie offertes moeten aanvragen en het niet vanzelfsprekend is dat de indiener ook het plan gaat uitvoeren. In elk geval moet een bewoner of een maatschappelijke organisatie formeel nog een subsidie-aanvraag opstellen voordat geld kan worden toegekend. Uiteraard kan het stadsdeel daarbij helpen indien nodig.

Ik wil graag een plan indienen voor een volgende ronde van Centrum Begroot. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over West Begroot. Dat zijn wij ook! Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer plannen voor West Begroot 2021 ingediend kunnen worden? , en dan laten we je weten wanneer een nieuwe ronde van West Begroot van start gaat.

Leuk dat je zo enthousiast bent over Centrum Begroot. Dat zijn wij ook! Wil je op de hoogte gebracht worden wanneer de volgende ronde van Centrum Begroot van start gaat? Laat dan hier je gegevens achter, en dan houden we je op de hoogte.

Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 8 september 2020 wordt via deze website bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden met daarbij een uitleg hoe deze uitslag tot stand is gekomen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
refresh

Cancel