Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Lastage / Nieuwmarkt

stemmen

Het beschikbare budget is verdeeld!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 1057 bewoners van Lastage / Nieuwmarkt gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

Grachten van Smaragd helpt waterbewoners van hun dak een tuin te maken. Met dit plan worden 2 tuinen op de meest zichtbare daken van de stad gemaakt: die van woonboten.

Door het opknappen van de verbleekte straatlantaarns die sinds 1989 op de Nieuwmarkt staan, wordt het oorspronkelijke ontwerp eer aangedaan en verbetert de uitstraling van het plein.

In de kerstperiode worden de Breestraten jaarlijks versierd met feestelijke verlichting. De Breestraten willen naast deze feestverlichting dit jaar een kerstboom plaatsen en een leuk klein evenement organiseren, zodat bewoners en ondernemers gezamenlijk de start van de feestperiode kunnen vieren. Het evenement bestaat onder meer uit een koor en er is gratis chocolademelk voor de aanwezigen.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren