Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Jordaan Zuid

Stemmen
Loading...


 • Dit plan wordt uitgevoerd

  ABFF OnTour bij Huis van de Buurt Het Claverhuis

  Gebied:Jordaan Zuid
  3780
  Stemmen voor: 329 stemmen
  Kosten:3780
  0
  45448

  ABFF OnTour bij Huis van de Buurt Het Claverhuis


  ABFF OnTour staat voor een thematische filmavond in stadsdeel Centrum gericht op het maken van lokale impact. Te zien zijn een selectie van films die zijn vertoond op een van de Amsterdamse BuurtFilmFestivals. De films zijn afgestemd op lokale thema’s van de buurt. De filmkeuze en de thema’s worden in overleg met de (bewoners-)organisatie bepaald. In samenspraak worden voor de discussie deskundigen betrokken. De regie van de discussie ligt in handen van een ervaren dagvoorzitter.
  • Bewoners bekijken films afgestemd op hun buurt en lokale, actuele thema’s. Daarna volgt een discussie met elkaar en met deskundigen.
  • In oktober of november 2023 worden de films vertoond in het Huis van de buurt Het Claverhuis
  • Naast de vertoning van films is er ruimte voor gesprekken en podiumoptredens. Tevens wordt met deze ABFF-OnTour inspiratie opgedaan voor het maken van een eigen film. Daarom worden tijdens deze bijeenkomsten deelnemers en publiek geworven voor de ABFF-FilmLabs en de achtste editie van het festival in 2024.
  • Bewoners zien inspirerende films, ontmoeten elkaar en filmmakers. Deze filmavonden bieden inhoudelijke verdieping en de gelegenheid tot het uitwisselen van verhalen rond thema’s als: samen en zelfredzaamheid, zelfbeheer van de openbare ruimte, verbinding over verschillende perspectieven heen, versterken van eigen regie, jongeren en werkloosheid.

  Gebied: Jordaan Zuid


  3780
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Het plaatsen van een tijdelijke en mobiele jeu de boules baan op de middenberm van de Elandsgracht

  Gebied:Jordaan Zuid
  12000
  Stemmen voor: 328 stemmen
  Kosten:12000
  0
  45450

  Het plaatsen van een tijdelijke en mobiele jeu de boules baan op de middenberm van de Elandsgracht


  Buurtbewoners kunnen in de middenberm van de Elandsgracht ter hoogte van de huisnummers 85 tot en met 93 tijdens een spel jeu de boules op een ontspannen en sportieve manier met elkaar kennis maken.
  • Er wordt een tijdelijke jeu de boules baan geplaatst, zodat de middenberm een plek van ontmoeting wordt voor alle buurtbewoners.
  • De middenberm van de Elandsgracht is een aantal jaar geleden tijdens de herprofilering opgeleverd met het idee dat het een fijne verblijfsruimte zou worden. In de praktijk worden er vooral fietsen en motoren geparkeerd. Verder staan er bakken met groen die niet goed onderhouden worden, waardoor het geheel een minder mooie uitstraling heeft en minder uitnodigt tot recreëren dan verwacht. 

  Gebied: Jordaan Zuid


  12000
 • Dit plan wordt uitgevoerd

  Passeerdersdwarsdiner

  Gebied:Jordaan Zuid
  4862
  Stemmen voor: 244 stemmen
  Kosten:4862
  0
  45449

  Passeerdersdwarsdiner


  In de Passeerdersdwarsstraat wordt een straatlange tafel geplaatst voor bewoners van de Passeerdersbuurt. Buren kunnen daar met elkaar hun favoriete gerechten delen. Ook wordt er een jaren '30 film over vroeger op een groot scherm vertoond en treedt Cabaret Jordaan op.
  • Dinergasten en passanten kunnen tijdens de film en het eten reflecteren op het leven van vroeger om vervolgens met elkaar in gesprek te gaan over het leven in de huidige Jordaan. Ook kunnen bewoners aangeven welke buurtplannen voor 2023 zij belangrijk vinden. 
  • Bewoners worden van deur tot deur uitgenodigd voor het diner en worden gevraagd om hun favoriete gerecht te maken. Aan een Jordanese cateraar wordt gevraagd om hapjes en drankjes te leveren.
  • Passeerdersburen zijn trots op hun omgeving, wonen er met liefde en groeten elkaar graag. Er is voldoende basis voor verdieping en verbreding van de onderlinge verbinding en daarvoor is actie nodig.

  Gebied: Jordaan Zuid


  4862
 • Dit plan wordt niet uitgevoerd

  Restauratie fotobank Johnny Jordaanplein

  Gebied:Jordaan Zuid
  50000
  Stemmen voor: 183 stemmen
  Kosten:50000
  0
  45447

  Restauratie fotobank Johnny Jordaanplein


  De verbleekte en verweerde afbeeldingen die zijn bevestigd in de zitbank op het Johnny Jordaanplein op de Elandsgracht worden vervangen. Daardoor worden de initiatiefnemers en de geschiedenis van het pleintje in ere hersteld.
  • Er worden 6 verweerde afbeeldingen vervangen die in de zitbank geplaatst zijn.
  • De gemeente vervangt de bestaande afbeeldingen door identieke afbeeldingen die weersbestendig zijn. 
  • Door het opnieuw plaatsen van deze afbeeldingen wordt de locatie in oude glorie hersteld.

  Gebied: Jordaan Zuid


  50000

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren