De uitslag is bekend. In totaal hebben 1137 bewoners van de Jordaan Noord gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.
Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:
In 2023 worden tien buurtdiners georganiseerd in de Jordaan Noord, waarbij verschillende keukens voorbij komen en buurtgenoten elkaar ontmoeten en tegelijkertijd kunnen genieten van een driegangenmaaltijd.
Veel bewoners van de Jordaan ervaren overlast door het oprukkende massatoerisme. De klachten gaan onder meer over geluidsoverlast en het verdwijnen van het sociale netwerk dat bewoners van een stad verbindt. Daarmee staat de Jordaan niet alleen: ook bewoners uit andere buurten in Amsterdam ervaren dat de druk van het toerisme ingrijpt in hun leven en woongenot. In een serie debatten gaan middenstanders, onderzoekers, beleidsmakers en verschillende platformen in de stad die zich met massatoerisme bezig houden, over dit onderwerp met elkaar in gesprek.
De gemeente vervangt het bestaande hekwerk in het plantsoen op het Marnixplein. Door het plaatsen van een hoger hekwerk kan de aanwezige beplanting hoger groeien. Hierdoor wordt de mogelijkheid om graffiti aan te brengen op het elektriciteitshuisje van het GVB verkleind.
Bij het Marnixplantsoen staat een hek en er is een open toegang onder de brievenbus. Honden, hun baasjes en aanleggende bootbezitters kunnen nu zonder veel moeite het plantsoen in. Een nieuw hekwerk verbetert de uitstraling van het plantsoen.
Er wordt een tweede wipkip geplaatst op de kinderspeelplaats Noordermarkt.
Het aanbrengen van een muurschildering op het Theo Thijssen-museum, Eerste Leliedwarsstraat 16, met een levensgrote Kees de jongen ter ere van de 100e verjaardag van het gelijknamige boek geschreven door Theo Thijssen.
Gedurende een jaar wordt van donderdag tot en met zondag grofvuil en zwerfafval verwijderd uit het eerste Marnixplantsoen en rondom de containers. Ook wordt de beplanting beter onderhouden.
In 2023 is de BIZ ondernemersvereniging “De Dwarsstraatjes van de Jordaan” opgericht. Met circa 58 ondernemers wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebied tussen Bloemgracht en Westerstraat met het kenmerkende zicht op de Westertoren. Omdat het zo intensief gebruikt wordt, wil de BIZ dat de straatjes er goed schoon en fris bij liggen. Nadat de gemeente het vuilnis heeft opgehaald en de straten schoonveegt en -spuit, blijft er veel klein restvuil en rommel achter. De BIZ wil deze laatste restjes vuil verwijderen door middel van het inzetten van een Glutton.
De Ticheltafel is voor de eerste keer in 2014 georganiseerd. Vooral met het doel om de bewoners uit de buurt met elkaar te verbinden en met elkaar kennis te laten maken. De formule: allemaal aan tafel, eten en drinken, met elkaar praten. De tafels-marktkramen staan in een lange rij in de straat opgesteld. Het eten wordt bereid door professionele koks uit de buurt die dat belangeloos doen. De desserts maken de bewoners zelf.
Heeft u nog vragen?
Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:
Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.
Wil je op de hoogte gebracht worden van de uitslag of wanneer er een nieuwe fase van start gaat? Laat dan je gegevens achter.