Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Grachtengordel-West

stemmen

De uitslag van Centrum Begroot is bekend!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 653 bewoners van de Grachtengordel-West gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

De huidige beplanting in de plantenbakken ter hoogte van Herengracht 14 wordt vervangen door mooie, en voor insecten aantrekkelijke, bloemen en grassen.

Er ontstaat een groenere en schonere Westermarkt door het plaatsen van containertuintjes naast de twee ondergrondse containers. Bewoners en de gemeente bepalen samen de plantenkeuze en maken onderhoudsafspraken voor een zo groot mogelijke positieve impact.

Er wordt een Glutton schoonmaakmachine ingezet om de Herenstraat en Prinsenstraat schoon te houden. De Glutton rijdt momenteel al 5 dagen per week door de straten en de reacties zijn positief. De Glutton is elektrisch, geluidloos en de straten zien er weer schoon en fris uit.

De Torensluis bevindt zich onder de brug over het Singel met het standbeeld van Multatuli. Onder deze brug bevinden zich 2 middeleeuwse gewelven. Deze zijn volledig gerestaureerd en moeten worden ingericht, zodat er activiteiten kunnen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld lezingen, sport- en spelactiviteiten voor kinderen, proeverijen, culturele bijeenkomsten en gezellige ontmoetingen met buurtgenoten. Stichting De Torensluis die de ruimten exploiteert tot buurthuis heeft enkele laatste investeringen nodig om de locatie te kunnen inrichten.

De BIZ Ondernemersvereniging Unique.Amsterdam is een alternatieve route van Beursplein naar het Anne Frank huis door steegjes, straatjes, pleintjes en grachten met bijna 100 gespecialiseerde ondernemers. Er wordt veel gebruik gemaakt van dit gebied. De reinigingsfrequentie van de gemeente is ontoereikend om het gebied echt fris en schoon te laten zijn. De BIZ wil de laatste restjes vuil verwijderen door middel van het inzetten van een Glutton.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren