Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot | Burgwallen-Oudezijde

stemmen

De uitslag van Centrum Begroot is bekend!

De uitslag is bekend. In totaal hebben 438 bewoners van Burgwallen-Oudezijde gestemd om het budget over de plannen te verdelen. De planindieners ontvangen persoonlijk een bericht over de uitslag van de stemronde.

Dit zijn de plannen die budget hebben gekregen:

Een maandelijkse Clean Up Club die toeristen, bewoners en ondernemers uitnodigt om samen zwerfvuil te rapen in het Wallengebied. Bijvoorbeeld op zondagochtend, gevolgd door een gezamenlijke brunch in een leuk buurtcafé. Met een drankje van het huis. Of op vrijdagmiddag, met daarna een gezellige borrel waarbij het eerste drankje gratis is.

De Nieuwmarktbuurt, bestaande uit het Wallengebied, de Zeedijk, de Damstraat-Hoogstraten en de Nieuwmarkt, wordt door middel van een Glutton schoonmaakmachine extra schoongemaakt. Daardoor ziet de buurt er verzorgd uit.

Bewoners en sekswerkers kennen elkaar nauwelijks, maar beide zijn een belangrijk onderdeel van het Wallengebied. Daarom organiseren bewoners een diner om elkaar te ontmoeten. Om te praten over de buurt en wat deze nodig heeft.

Het Wallengebied wordt in beeld gebracht door de ogen van jongeren tussen de 10 en 15 jaar oud. Met een gepersonaliseerde aanpak en innovatieve technologie wordt een interactieve tentoonstelling in de wijk georganiseerd. De tentoonstelling is het resultaat van co-creatie sessies met jongeren.

Er wordt een reeks professionele kunstvoorstellingen georganiseerd op een dakterras voor alle buurtbewoners. De voorstellingen bestaan uit muziek, dans, theater, enz.. Doordat bewoners samen naar voorstellingen kijken, leren zij elkaar op een leuke manier beter kennen. Ook wordt een campagne opgezet, gericht op buurtbewoners die iemand in hun omgeving kennen die vermoedelijk eenzaam is, maar die niet precies weten hoe ze deze persoon kunnen helpen.

Contact

Heeft u nog vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, neem dan contact op via:

centrumbegroot@amsterdam.nl
06 5392 8183 (WhatsApp)
Bekijk alle winnende plannen van Centrum Begroot

Hoe werkt Centrum Begroot?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren