Met het filmproject wil ik de oudste Amsterdammers verbinden met de jeugd tussen de 10/12 jaar oud. De protestgeneratie en generatie Z.
Het plan
Het plan is om bij Wittenburg/Oostelijke eilanden en de Jordaan in Amsterdam de oudste generatie te verbinden met de jonge generatie.
De oudste generatie Amsterdammers (geboren tussen 1940 – 1950) wil ik graag op beeld zetten omdat zij ontzettend veel hebben meegemaakt in een stad die in rap tempo aan het veranderen is.
Zij gaan dan met elkaar in gesprek over het heden verleden, de mooie dingen, de vele veranderingen in de stad en hoe de jeugd de toekomst ziet.
De kinderen (10/12 jaar oud) mogen een paar vragen stellen en omgekeerd ook. De mooie en minder mooie tijden worden belicht en zij sluiten af met een compliment of bemoediging naar elkaar.
Gebied
Het doel is om het project op te zetten in de Jordaan, en Wittenburg/Oostelijke eilanden
Resultaat
Het is meer dan de moeite waard om de oudste generatie Amsterdammers te documenteren en ik geloof dat de kinderen hier ontzettend veel van kunnen leren en de ouderen wellicht meer gaan begrijpen.
Vroeger was er geen social media en nu draait alles om social media. Er wordt nauwelijks meer verbinding gemaakt en dat gaan wij mooi op beeld zetten.
Twee generaties tegen over elkaar, mooier dan dit kan ik niet bedenken. De protestgeneratie en generatie Z. De sleutel in het hele project is verbinding maken.
Over mij
Ik ben sinds januari 2020 actief als filmmaker/scriptschrijver/editor en werk voornamelijk met de jeugd en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Dit in samenwerking met bijvoorbeeld jongerenorganisatie Dynamo en Dock.