Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2024 | Gebied 3 | Stemfase

Fijn dat u komt stemmen. Het is momenteel erg druk op deze site. Als het de eerste keer niet lukt, probeert u het later dan nog een keer.

Stemmen voor Nieuwmarkt, Lastage, Burgwallen-Oude Zijde en Grachtengordel-Zuid

Dit jaar hebben we voor Nieuwmarkt, Lastage, Burgwallen-Oude Zijde en Grachtengordel-Zuid € 100.000,- buurtbudget beschikbaar. Omdat u het beste weet wat uw buurt nodig heeft, kunt u meebeslissen over de verdeling van dit budget. Het stadsdeel is dit jaar verdeeld in 5 gebieden. De Nieuwmarkt, Lastage, Burgwallen-Oude Zijde en Grachtengordel-Zuid zijn gebied 3.

Stemfase

Bewoners van 12 jaar en ouder kunnen tot en met 15 juli stemmen op de plannen voor hun buurt. U heeft hiervoor een brief ontvangen met een persoonlijke stemcode.

Zo werkt het stemmen

  • Ga naar ‘Stem nu’ en selecteer de plannen die u graag uitgevoerd wilt zien, opgeteld tot maximaal € 100.000,-
  • U kunt ook stoppen bij een bedrag dat lager ligt dan € 100.000,-.
  • Stem met de persoonlijke stemcode uit de brief die u heeft ontvangen.
  • De plannen met de meeste stemmen per buurt worden uitgevoerd.
Stem nu

Vragen en hulp

Heeft u vragen over Centrum Begroot en kunt u het antwoord niet vinden op de website centrumbegroot.amsterdam.nl? Neem dan contact op met projectleider Seema Sardarkhan, via centrumbegroot@amsterdam.nl. Als u moeite heeft met het online stemmen, vraag dan hulp aan familieleden, vrienden of uw buren.

Hulp in buurthuizen
U kunt ook langsgaan bij onderstaande buurthuizen bij u in de buurt. Daar zijn mensen aanwezig die u kunnen helpen. Neem dan wel de brief met de stemcode en uw legitimatiebewijs mee. Stemmen voor anderen is mogelijk. Neem dan van diegene de brief met stemcode, een kopie van het paspoort en een schriftelijk akkoord mee.

Contact

Veelgestelde vragen
centrumbegroot@amsterdam.nl
Naar het planarchief

17 juni tot en met 15 juli 2024

Stemmen op de plannen

Week van 29 juli 2024

Bekendmaking gekozen plannen. Planindieners ontvangen een e-mail met de uitslag.

Na 3 september 2024

Viering uitslag in stadsdeelcommissie en start officiële uitvoeringperiode.

Hoe werkt buurtbudget?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Daarna bekijkt de gemeente of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Daarna kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren