Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Samen maak je de buurt

Door: Michel Rafiou Odjo
6 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Op Centrum Begroot zijn veel verschillende, leuke plannen ingediend. Alle haalbare plannen, de plannen die bijdragen aan een verbinding tussen buurtbewoners of de leefbaarheid van de buurt verbeteren, zijn voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Omdat de stadsdeelcommissie het aantal haalbare plannen te overzien vindt en de keuze aan de bewoners wil laten, gaan alle 53 haalbare plannen door naar de stemfase. De plannen die doorgaan naar de stemfase zijn met een éénmalige bijdrage van maximaal € 200.000 te realiseren binnen de termijn van 1 jaar.

Het Buurtcomité Oostelijke Eilanden wil samen met bewoners activiteiten organiseren om de sociale cohesie en de leefbaarheid te bevorderen

Buurtcomité Oostelijke Eilanden is de brug die de eilanden verbindt. Vanaf 2013 organiseren wij ( buurtbewoners en actieve vrijwilligers) jaarlijkse divers activiteiten voor alle buurtbewoners, verschillende doelgroepen en leeftijden. We organiseren grote evenementen met 500 deelnemers vanuit de Witte Boei en op het Marie Altelaarplein zoals de jaarlijkse Burendag, Suikerfeest, seizoen concerten, kinderkook café, kerstmaaltijd, Buurtbijeenkomsten vanuit de Poortgebouw met verschillende thema's zoals verbinding en vanuit de speeltuin Wittenburg Sinterklaasfeest, Tuinieren, uitstapjes met jongeren en ouderen en 9 jaar lang een multicultureel voetbaltoernooi voor de jeugd met Curinesa als hoofd-organisator. We kregen bij elke evenement buurtbudget/Bewonersbudget van het Stadsdeel Centrum. Deze bijdragen hebben gezorgd voor meer succes in het bereiken van onze doelen. Onze evenementen hebben ook bijgedragen om het vertrouwen weer te herstellen tussen de instanties en b.v.b de woningcorporaties. Ook heeft het positief bijdragen aan de leefbaarheid, buurtparticipatie en verbetering van de veiligheid. Al deze positieven ontwikkelingen zorgen voor een kruisbestuiving en brengen meer nieuwe goede buurtinitiatieven met zich mee.
Om deze positieve ontwikkeling op de Oostelijke Eilanden te waarborgen willen wij graag de financiële hulp van Centrum Begroot omarmen.
Wij willen graag al onze ideeën, bestaande en nieuwe activiteiten op een gewenst moment nog toelichten, waarbij we zorgen dat er een meer gedetailleerd begroting is.

Argumenten

Argumenten voor

Sanne van Oosten | 6 mei 2019 17:02

Buurtcomité Oostelijke Eilanden heeft al jaren een positieve invloed op onze buurt, we genieten als buurt van de activiteiten die ze organiseren. Onze buurt heeft dit nodig!

Michel Rafiou Odjo | 6 mei 2019 17:10

Omdat deze wijken met de bewoners het verdienen

Lotte Belice | 6 mei 2019 17:49

Het is ongelofelijk wat het Buurtcomité met zijn tomeloze inzet en energie voor elkaar weet te krijgen. Ik zie concrete resultaten in de buurt en merk dat bewoners elkaar onder meer door de activiteiten van het Buurtcomité steeds beter weten te vinden.

Gaëlle Germain | 6 mei 2019 19:34

Buurtcomité Oostelijke Eilanders,
Wat een kanjers!
Initiatiefrijk , onuitputtelijke inzet...
Deze mensen zetten zich met hart en ziel voor onze buurt.
Elke gelegenheid is een nieuwe stap naar verbinding.
Top!

Hay Kranen | 6 mei 2019 22:30

Het is ontzettend leuk om te merken hoe de laagdrempelige activiteiten van het Buurtcomité daadwerkelijk zorgen voor meer saamhorigheid, cohesie en ook gewoon gezelligheid op de Oostelijke Eilanden. Ik steun dit plan dan ook van harte.

Roos lopes diaz | 11 mei 2019 19:00

Ik ben voor en vind het geweldig hoeveel mensen zich actief inzetten om deze buurt leefbaar en gezellig te maken!

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen