Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

De Amsterdamse Waterspelen

Door: Igor Sorko
1 mei 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Op Centrum Begroot zijn veel verschillende, leuke plannen ingediend. Alle haalbare plannen, de plannen die bijdragen aan een verbinding tussen buurtbewoners of de leefbaarheid van de buurt verbeteren, zijn voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Omdat de stadsdeelcommissie het aantal haalbare plannen te overzien vindt en de keuze aan de bewoners wil laten, gaan alle 53 haalbare plannen door naar de stemfase. De plannen die doorgaan naar de stemfase zijn met een éénmalige bijdrage van maximaal € 200.000 te realiseren binnen de termijn van 1 jaar.

De Amsterdamse Waterspelen
Een weekend op het Marineterrein vol met bijzondere watersporten, races, waterwetenschap, muziek en vrij zwemmen voor jong en oud!

Van 23 t/m 25 augustus 2019 vindt op het Amsterdamse Marineterrein de eerste editie van de Amsterdamse Waterspelen plaats. Een zomerweekend boordevol watersporten, races, waterwetenschap, muziek, heerlijk eten en vrij zwemmen voor jong en oud! Tijdens de Amsterdamse Waterspelen kun je kennis maken én meedoen met o.a. X-Diving, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje, een eigen solarboat bouwen en de Zeepkistenderby. Wij sturen niemand onvoorbereid het water in. In juni en juli zijn er clinics en workshops waaraan iedereen deel kan nemen. 

Wij  willen de toegang tot en het deelnemen aan alle onderdelen van de Amsterdamse Waterspelen gratis toegankelijk houden en zijn daarom op zoek naar een aantal betrokken en verbindende sponsors/subsidiegevers die ons de juiste duw in de rug geven.
 
Oostelijke Eilanden (Kattenburg/Wittenburg/Oostenburg)
De Waterspelen zijn voor iedere Amsterdammer met een zwemdiploma tussen de 0 en 100 jaar met speciale aandacht voor de bewoners van de oostelijke eilanden. 
In samenwerking met buurtorganisaties als Dock en Sciandri en in locaties als de Witte Boei en het Jongerencentrum zijn wij op zoek naar en begeleiden wij talent uit de wijk. Dit heeft inmiddels geresulteerd in buurtbewoners als productieleider, programmastagiaire, bouw- en horecaploeg. 
 
Marineterrein Amsterdam
Het Marineterrein wil vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en innovatie, maar is ook een plek waar ruimte is voor groen, ontmoeting, recreatie en ontspanning. Door de Amsterdamse Waterspelen wordt, zowel in het voortraject als tijdens het evenement, nauw samengewerkt met de organisaties op en rond het Marineterrein.

Voorlopig programma
 
X- Diving (16+)
X-diving is een combinatie van schoonspringen, free-runnen en trampolinespringen waarbij de deelnemers van een metershoge schans springen. X- diving is je grenzen verleggen, nieuwe uitdagingen aangaan en je tricks tonen. 

Optimists on tour (8 +)
Optimist on Tour is een watersportprogramma waarbij kinderen tussen de 8 en 16 jaar gratis kunnen kennismaken met watersport. Ze leren, onder leiding van professionele instructeurs zeilen, windsurfen, kanovaren, suppen en waterskiën. 
  
Het open Amsterdams kampioenschap ‘Bommetje’
Het maken van een winnend Bommetje is het resultaat van urenlange training en perfecte techniek. Tijdens de Amsterdamse Waterspelen zal er in verschillende gewichtsklassen worden gestreden om de begerenswaardige titel ‘Amsterdamse Bom 2019’. 

Radiografisch bestuurbare boten
Tijdens de Amsterdamse Waterspelen komen de dames en heren van de Nederlandse Scheepsmodelbouwvereniging met hun bootjes naar Amsterdam voor bloedstollende races en demonstraties van historische en moderne schepen.

Zeepkistschans (16+)
Dé trekpleister van de waterarena is een enorme schans, die dient als glijbaan en duikplank, maar vooral is ontworpen om met zeepkisten van af te racen. Tijdens de Amsterdamse Waterspelen vinden de finales van de Amsterdamse Zeepkistenderby. 
 
*Vrij zwemmen* 
Elk programmaonderdeel wordt afgewisseld met minstens een uur vrij zwemmen. In dit uur kan iedereen de waterarena betreden en al dan niet gebruik maken van de diverse klim- glij- en speelobjecten.

De Amsterdamse Waterspelen is een initiatief van en wordt georganiseerd door Mister Kitchen en Pension Homeland i.s.m. Bureau Marineterrein


Argumenten

Argumenten voor

Bart Maes | 1 mei 2019 21:12

Eindelijk vermaak in Amsterdam voor Amsterdammers! En niet voor toeristen, daar wordt al veel te veel op gefocust.
Topidee!

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Jan Galesloot | 5 mei 2019 15:19

Het is een weekend manifestatie, geen activiteit voor de lange termijn.

Igor Sorko | 6 mei 2019 08:02

Alle programma's binnen de Amsterdamse Waterspelen hebben voortrajecten in juni, juli en augustus. Bouwdagen, workshops, trainingen etc. waarin Amsterdammers kennis kunnen maken met de diverse watersporten en -spelen. Het is de bedoeling dat de Amsterdamse Waterspelen en de bijbehorende voortrajecten vanaf 2019 elk jaar worden georganiseerd.

Jeroen Robbertsen | 5 mei 2019 19:27

Op zich leuk hoor, als je van zwemmen en water houdt. Maar als het regent? Zijn toch wel in het bedrijfsleven sponsors voor te vinden?

Igor Sorko | 6 mei 2019 08:07

Het weer is zeker een risico, maar het weekend in augustus waarin De Amsterdamse Waterspelen worden gehouden is vooral het finaleweekend van de verschillende voortrajecten die in juni, juli en augustus zijn gehouden om Amsterdammers kennis te laten maken met diverse watersporten en -spelen (zie ook opmerking hier boven). Op termijn zullen de Amsterdamse Waterspelen wellicht interessant worden voor sponsors, maar een eerste editie is op die manier lastig te financieren.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen