Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Brunch en Spelen in Speeltuin Wittenburg

Door: Sanne van Oosten
30 april 2019
Centrum Begroot   |   10 juli 2019 14:00

Op Centrum Begroot zijn veel verschillende, leuke plannen ingediend. Alle haalbare plannen, de plannen die bijdragen aan een verbinding tussen buurtbewoners of de leefbaarheid van de buurt verbeteren, zijn voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Omdat de stadsdeelcommissie het aantal haalbare plannen te overzien vindt en de keuze aan de bewoners wil laten, gaan alle 53 haalbare plannen door naar de stemfase. De plannen die doorgaan naar de stemfase zijn met een éénmalige bijdrage van maximaal € 200.000 te realiseren binnen de termijn van 1 jaar.

Elke zondag creatieve, sportieve en educatieve activiteiten voor ouder en kind en een gezonde warme lunch in Speeltuin Wittenburg

It takes a village to raise a child. Zeker in de stad. We vinden het heel erg belangrijk dat gezinnen uit de buurt bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten en versterken. Daarom hebben we twee jaar geleden Brunch en Spelen opgericht en komen we elke zondag in Speeltuin Wittenburg bij elkaar. Met creatieve, sportieve en educatieve activiteiten voor kinderen en een gezonde lunch brengen we de bewoners van de Oostelijke Eilanden dichter bij elkaar. Elke week doen er zo’n 40 tot 60 mensen mee en activiteiten worden aangekondigd in een WhatsAppgroep met meer dan 75 deelnemers. 

We zijn een diverse groep met ouders van kinderen tussen de 0 en 8 jaar. We hebben ons laten inspireren door de Spelinloop van Aynur op de Kraijenhoffstraat en de Lindengracht. Hier komen ouders met allerlei achtergronden, nationaliteiten, religies en opvattingen bij elkaar terwijl de kinderen samen spelen. Wij doen dit ook, maar dan ook voor oudere kinderen. Want bij Brunch en Spelen zijn we er voor het gehele gezin. Wat ons verbindt is dat we het allemaal fijn vinden om onze kinderen op te laten groeien in een hechte gemeenschap, ook al kan de stad soms wat individualistisch en onpersoonlijk lijken. Onze gemeenschap is alles behalve: ouders kunnen bij elkaar terecht voor steun en kinderen bouwen vriendschappen op en samen beleven we een tijd om nooit te vergeten.

Elke zondag ziet er als volgt uit: om 11:00 druppelen de gezinnen binnen. De kinderen spelen in de speeltuin en de ouders drinken een kopje koffie of thee. Om 11:15 beginnen we met onze vaste opening met muziek. Om 11:30 start de hoofdactiviteit van de dag. In het verleden hebben we muzieklessen, theatersport, kunstlessen, speurtochten, knutselen, knuffelziekenhuis of andere spelletjes gedaan. Creativiteit, sportiviteit, gezondheid en educatie staan bij ons steeds voorop. Om 12:30 staat de gezonde warme maaltijd klaar, gekookt door onze vaste vrijwilliger Atef. Tijdens het eten zorgt onze vaste vrijwilliger Jennie ervoor dat iedereen zich inschrijft op de lijst en 1,- per gezin betaalt voor de maaltijd. Om 13:00 spelen we sportieve spelletjes onder leiding van de geweldige sportinstructeurs van Sciandri. Om 14:00 doen we vaak nog een laatste activiteit. De speeltuin is altijd erg vol en gezellig tijdens Brunch en Spelen. 

Afgelopen najaar kregen we een eenmalig bewonersbudget van Stadsdeel Centrum toegekend. Dit heeft Brunch en Spelen echt naar een hoger plan getild. Nu kunnen we veel meer mensen aan bij onze activiteiten. Zo huren we elke week muzikanten, acteurs en kunstenaars in die de kinderen steevast weten te betoveren op een manier waarop wij dat als ouders zelf niet zouden kunnen doen. Deze steun loopt eind van het jaar af, maar we zouden heel graag Brunch en Spelen daarna opnieuw naar een hoger plan willen tillen met behulp van Centrum Begroot. We stromen over van de ideeën die we dan zouden kunnen uitvoeren om onze speeltuin en buurt nog fijner te maken voor de bewoners van de Oostelijke Eilanden. Deze ideeën willen we graag in een later stadium toelichten. Zo kunnen we midden in de stad het dorp blijven vormen dat elk kind nodig heeft. It takes a village to raise a child. 


Argumenten

Argumenten voor

Beatrijs van Westerop | 30 april 2019 23:07

Mijn kleindochter geniet hier.

Sanne van Oosten | 2 mei 2019 10:42

Bedankt voor je reactie! Heel fijn dat je kleindochter geniet van de activiteiten en gezelligheid bij Brunch en Spelen. Groetjes, Sanne, ook namens Atef en Jennie

Davey Meelker | 2 mei 2019 12:58

Hier alle kinderen uit de buurt (en verder) welkom zijn voor elke week weer een nieuwe leuke activiteit.

Sanne van Oosten | 2 mei 2019 19:59

Bedankt voor je reactie! Inderdaad, iedereen is welkom. Groetjes, Sanne, ook namens Atef en Jennie

Jakolien Van eijk | 10 mei 2019 21:13

Super waardevol initiatief waarmee het makkelijker wordt om leeftijdgenoten in de buurt te leren kennen op een leuke manier!

Sanne van Oosten | 15 mei 2019 08:57

Dankjewel! Groejtes, Sanne, ook namens Atef en Jennie.

Steffi Wirth | 10 mei 2019 21:16

De Oostelike Eilanden, vooral Wittenburg en Kattenburg, lijken nog steeds best troosteloos, zeker ook doordat niet alle bewoners in staat zijn om op te komen voor hun belangen. Dit soort initiatieven zijn belangrijk, kijk nou hoe veel mensen er al op af komen!

Sanne van Oosten | 15 mei 2019 08:58

Het is inderdaad sinds het begin een flinke publiekstrekker geweest. Iedereen is welkom. Hier is duidelijk veel behoefte aan. We zijn blij dat we dit kunnen doen voor de buurt en hopen dat we met deze subsidie Brunch en Spelen naar een hoger plan kunnen tillen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Inspiratie Plannen