Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Vrouwenfeesten en workshops Oostelijke Eilanden

Door: Mirjam Sloots
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan om vrouwen van alle leeftijden en vanuit verschillende culturele achtergronden op de Oostelijke Eilanden te verbinden draagt bij aan versterking van de sociale cohesie.

Vrouwenfeesten en workshops vanuit het Vrouwenhuis om het vrouwzijn te vieren en vrouwen in hun eigen kracht te versterken.

Wat is het plan
Het Vrouwenhuis is ontstaan vanuit actieve buurvrouwen op Kattenburg, die verschillende feestelijke bijeenkomsten organiseerden voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden. We hebben elkaar leren kennen door samen te zijn, samen eten, te dansen en het leven te vieren.
Naast het creëren van gezelligheid hebben we ontdekt hoe belangrijk het is voor de sociale cohesie én veiligheid, vrouwen te verbinden en samen een buurvrouwennetwerk te vormen in onze wijk. 
We kunnen elkaar helpen bij het opvangen en opvoeden van onze kinderen. We kunnen elkaar bijstaan en helpen bij persoonlijke én allerlei praktische problemen. Juist in onze wijk, waar weinig tot geen sociale bedrijvigheid is, is het essentieel op deze wijze de sociale veiligheid te vergroten. 
Dit kunnen we doen door elkaar allereerst te leren kennen tijdens gemeenschappelijke bijeenkomsten. Door samen plezier  te maken creëren we méér gezelligheid en sociale cohesie in de buurt.  Dat zal de vrouwen die dat nodig hebben ondersteunen en positief bekrachtigen. We zullen de feestelijke bijeenkomsten combineren met trainingen en workshops op het gebied van mindfulness, self-empowerment,  opvoedingsondersteuning, etc.

Doelstelling/resultaat
We willen alle vrouwen benaderen en enthousiasmeren samen te komen tijdens inspirerende bijeenkomsten waar we elkaar kunnen leren kennen, bekrachtigen en steunen. Door vrouwen van de Oostelijke eilanden te helpen zich te verbinden zal de sociale cohesie en de sociale veiligheid enorm toenemen. Wij zijn er van overtuigd dat dit buurvrouwennetwerk een groot en positief verschil gaat maken voor de sfeer op de oostelijke eilanden.

Voor wie is het plan bedoeld 
Ons plan is bedoeld voor vrouwen van alle leeftijden en vanuit alle verschillende culturele achtergronden op de Oostelijke eilanden.
 

 

 

 Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Annet ter Heide | 29 maart 2023 08:11

Een goede buur is belangrijker dan een verre vriend! Aangezien er veel eenzaamheid heerst is aandacht en zorgen voor elkaar heel veel waard!

Reageren
Mirjam Sloots | 29 maart 2023 12:58

Mooi gezegd Annet! Aandacht en zorgen voor elkaar is de basis voor fijn samenleven in de buurt! Daarvoor zijn deze vrouwenfeesten en workshops bedoeld.Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren