Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Maatje voor de Gezelligheid

Door: Michel Odjo
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid op de Oostelijke eilanden.

Buurtbewoners die in een sociaal isolement zitten worden gekoppeld aan een maatje in de wijk, waarmee een activiteit wordt ondernomen

Plan
Buurtbewoners die vooraf geselecteerd zijn krijgen een gratis strippenkaart, waarmee ze kunnen deelnemen aan het project. De buurtbewoner wordt gekoppeld aan een vertrouwelijk maatje uit de wijk, die vergezelt bij een gekozen bezigheid. Het maatje kan een buurtgenoot zijn of een vrijwilliger van Curinesa.
Er kan gekozen worden uit diverse activiteiten, zoals een restaurant, museum of bioscoop bezoeken, bijwonen van een muziek concert, een kapper/schoonheidsbehandeling ondergaan, uitje naar de dierentuin, wandeling maken etc.
Elke activiteit waaraan is deelgenomen wordt afgestempeld op de strippenkaart.
Activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats bij buurtondernemingen.

Resultaat
Buurtbewoners in contact brengen met anderen, waardoor zij uit hun sociaal isolement komen en weer deelnemen aan het sociale leven.
Een positieve bijdrage leveren aan de samenhorigheid en de verbinding tussen buurtgenoten binnen de eerder genoemde wijken. Verbinding tussen buurtbewoners en buurtondernemingen.

Doelgroep
Buurtbewoners, die zich eenzaam voelen, omdat ze in een sociaal isolement verkeren. Men heeft vaak geen of weinig betekenisvolle sociale contacten. Hierbij kunnen verschillende oorzaken een rol spelen, o.a. ouderdom, ziekte, een tekort aan financiële middelen of een verhuizing. 


Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren