Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Koudwaterzwemmen bij de Nijlpaardenbrug (Artis)

Door: Jan Timmerman
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Bij de Nijlpaardenbrug geldt een zwemverbod op basis van het Binnenvaartpolitiereglement. Zoals op meerdere locaties met een zwemverbod wordt er gezwommen bij de Nijlpaardenbrug. Dit wordt gedoogd. Het subsidiëren van zwemmen op een locatie met een zwemverbod is in strijd met de regelgeving. Indiener heeft als alternatieve locatie het Marineterrein voorgesteld maar ook daar, geldt hetzelfde als bij de Nijlpaardenbrug.

Een combinatie van ontmoetingen met je buren en werken aan je gezondheid
Met buren (leren) koudwater zwemmen.

Koudwater zwemmen (inclusief ademhalings technieken) is mede door Wim Hoff populair geworden en voor iedereen te leren. Het is wetenschappelijk bewezen dat het niet alleen goed is voor het hart en het stimuleert de bloedsomloop, maar ook voor je mentale conditie. Je lichaam wordt sterker, je immuunsysteem wordt versterkt en het werkt zelfs ontstekingsremmend. Een regelmatige bad in koud water houdt je kortom langer gezond en kan mogelijk zelfs ziektes voorkomen. Daarnaast ontmoet je buurtgenoten en ondersteun je elkaar tijdens het gehele proces waardoor er een buurtgemeenschap ontstaat. 
Achtergrond: 
De steiger bij de Nijlpaardenbrug wordt regelmatig gebruikt door mensen uit de buurt om in het koude water te zwemmen. Wij zijn hier zelf bijna dagelijks te vinden en weten wat de positieve effecten van het zwemmen zijn en hoe verbindend het zwemmen werkt. Echter voor veel mensen is de drempel te hoog om daadwerkelijk het koude water in te gaan. Om deze reden organiseren we van oktober tot en met maart 1x maand een informatieavond, om de week een workshop bij de steiger en om de week gezamenlijk te zwemmen. Omdat het fijn is om dicht bij huis te zwemmen zal de promotie plaats vinden in de Weesperbuurt/Plantage en de Oostelijke Eilanden/Kadijken.
 
Planning 
Mei t/m juli; bewoners benaderen om mee te doen met de werkgroep 
September t/m februari; flyer verspreiden 
Oktober t/m maart: informatieavonden, workshops en gezamenlijk zwemmen Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren