Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Groenmarktfestival Oostelijke Eilanden

Door: Mirjam Sloots
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld mits, de benodigde vergunningen zijn verkregen. Het gaat het hier om een al eerder georganiseerde markt op de Eilandenboulevard en draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Groenmarkt, workshops, food-trucks, muziek, kunst, speelse educatie vanuit 'duurzaam, groen, biodiversiteit, recycling, eten & lifestyle'

Wat is het plan?
Een jaarlijks groenmarktfestival waarin een groenmarkt op de Oostelijke Eilanden centraal staat. Deze jaarlijkse groenmarkt (naar een idee van Björn Muller, Erna Leussink en Atef Abdalla) vormt een verbindende route langs het Marineterrein, de Eilandenboulevard en de Czaar Peterbuurt. Een groenweek met tal van activiteiten voor jong en oud vormt de aanloop naar het groenfestival. De groenmarkt is bedoeld om vergroening te stimuleren door de bezoekers alles te leren over groen, voor zowel binnen als buiten. Het verschaffen van informatie over het groen, wordt gecombineerd met het te koop aanbieden van allerlei planten/groen, materialen recyclen en ook kunst, passend entertainment en buurtbewoners en ondernemers die naar buiten treden. Alles met inachtneming van het centrale thema: groen! Een informatieve, gezellige markt met een vergroenings- en duurzaamheidsdoelstelling.   

Doelstelling/Beoogd resultaat
1. Het creëren van bewustwording over groen om de overlevingskans/levensduur van groen te vergroten en bewuste aankopen te bewerkstelligen. Hiermee wordt tevens het onnodig sterven van planten verminderd. 

2. Het stimuleren van vergroening en het onderhouden van groen in en rondom eigen huis en buurt. 

3. Jaarlijkse vergroeningsprojecten in de buurt realiseren, waarmee tevens het ecosysteem wordt bevorderd: meer vlinders, bijen en insecten. 

4. Het stimuleren van recycling van materialen. 

5. Dat het Marine terrein het visitekaartje wordt voor groenbehoud in Amsterdam/ Nederland. 
 
 6. Verbinding in de buurt, doordat buurtorganisaties, buurtbewoners en ondernemers samenwerken in dit project. En samen de buurt mooier en groener maken. 

Voor wie is het plan bedoeld?
Ons plan is bedoeld voor alle mensen die op de Oostelijke Eilanden en Kadijken wonen en werken, van alle leeftijden. En mensen uit heel Amsterdam en wijde omgeving die geïnteresseerd zijn in het thema en wie de sfeer van dit groenmarktfestival aanspreekt. 


Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Liesbeth Sevenhuijsen | 7 april 2023 16:17

Vergroening stimuleren is altijd goed. Maakt je woonomgeving mooier en gezonder.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren