Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

TICHELTAFEL: Straatdiner voor bewoners

Door: Anita Bolhoven-Vooren
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 10:00

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld en draagt bij aan de versterking van de sociale cohesie.

Eten, drinken, praten, spel voor alle bewoners. Accent op ontmoeting, integratie en kennismaking nieuwe bewoners. Elk jaar groot succes!

ACTIVITEITENPLAN TICHELTAFEL:
Diner en gezelschapsactiviteiten voor alle bewoners rondom de directe omgeving van de Tichelstraat in de Jordaan.
Wat: De Ticheltafel organiseerden wij voor de eerste keer in 2014, vooral met het doel om de bewoners van de buurt elkaar te laten leren kennen en met elkaar te verbinden. De formule: allemaal aan tafel, eten en drinken, met elkaar praten. Als intermezzo nu eens een quiz, dan weer een spel. De tafels -marktkramen die beschutten tegen regen- staan in een lange rij in de straat opgesteld. Het eten wordt bereid door professionele koks uit de buurt, die dat overigens belangeloos doen. De desserts maken de bewoners zelf. Het eten is goed en verantwoord, de tafels zijn gedekt met normaal servies en bestek.  Ticheltafel: verbinding, elkaar echt kennen, en helpen, als dat nodig is. En we weten nu: de meerwaarde van de Ticheltafel ligt in de herhaling. Ieder jaar vallen er nieuwe buurtbewoners te begroeten. De Ticheltafel heeft al geleid tot nieuwe initiatieven als een Tichelburenapp, straatborrels en gezamenlijke Oud & Nieuwviering.
Wie: De organisatie van de Ticheltafel is elk jaar in handen van het Tichelteam - een vijftal bewoners uit de Tichelstraat, op onderdelen bijgestaan door andere straatbewoners. Het Tichelteam zorgt voor de algehele organisatie,  voor de feitelijke uitvoering van de Ticheltafel en voor een goede logistiek tijdens de Ticheltafel en voor het weer opruimen van alles na afloop. Uiteraard zijn er altijd straatbewoners die een helpende hand bieden. We houden de organisatie zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk.
Hoe: De planning loopt altijd voor op eventuele subsidietoezeggingen -dat kan niet anders, we moeten tijdig met de voorbereidingen beginnen. Tevens zullen wij subsidie aanvragen bij Buurtinitiatieven t.b.v. € 500Buurt: Jordaan Noord

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren