Spring naar inhoud
U kunt dit plan nu liken en reageren

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Langs schone plein-, gracht-, straat- & steegjes

Door: BIZ Unique.Amsterdam
27 maart 2023

Met Centrum Begroot zijn zeer positieve ervaring opgedaan met de Glutton-stofzuiger om allerlei restvuil weg te nemen. Dat willen wij ook.

De BIZ Ondernemersvereniging Unique.Amsterdam is een alternatieve route van Beursplein naar Anne-Frank huis door steegjes, straatjes, pleintjes en grachten met bijna 100 gespecialiseerde ondernemers. Er wordt veel gebruik gemaakt van dit gebied: de verbindingsstraatjes tussen het pleintje in de Gravenstraat, het grote plein van de Torensluis met haar riante publieke banken of fijn langs de groene kade aan de mooie Leliegracht dat eindigt bij de Leliesluis. Helaas is de reinigings-frequentie van de gemeente ontoereikend om het echt fris en schoon te laten zijn.

Nadat de gemeente het vuilnis heeft opgehaald en zo goed en kwaad het gaat de straten schoonveegt en -spuit, blijft er nog steeds veel klein restvuil en rommel achter dat zijn weg naar de vuilnisbak niet vindt. Zo zien wij in ons gebied onder andere veel klein afval, zoals sigarettenpeuken, dopjes, papiertjes, blikjes en kauwgom wat in de straten, op de pleintjes en langs de leuke plekjes aan het water ligt. Ook onkruid gedijt hierdoor weelderig, wat ons een doorn in het oog is.

De BIZ Unique.Amsterdam wil graag met een half dagdeel in de week een jaar lang verantwoordelijkheid nemen om dit mooie stukje Amsterdam schoner te maken en houden. Daarvoor willen wij als ondernemers 1/3 deel van de kosten voor onze rekening nemen en vragen wij zodoende voor 2/3 deel subsidie aan door met Centrum begroot mee te doen.

Samen houden wij zo onze stad schoon. Steunt u ons plan met uw stem?


www.unique.amsterdam
insta @unique.amsterdamcentrum


Buurt: Grachtengordel-West

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Hanni Berger | 27 maart 2023 20:14

Zal fantastisch zijn weer een schoon gebied.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren