Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Schone frisse Dwarsstraatjes in de Jordaan

Door: BIZ De Dwarsstraatjes van de Jordaan
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:55

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan draagt bij aan een schone buurt voor iedereen.

Met Centrum Begroot zijn zeer positieve ervaring opgedaan met de Glutton-stofzuiger om allerlei restvuil weg te nemen. Dat willen wij ook.

Dit jaar is de nieuwe BIZ ondernemersvereniging “De Dwarsstraatjes van de Jordaan” opgericht. Met circa 58 ondernemers investeren we gezamenlijk in de kwaliteit van ons gebied tussen Bloemgracht en Westerstraat met het kenmerkende zicht op de Westertoren. Veel bezoekers, bewoners en ook wij als ondernemers genieten erg van onze straatjes. Omdat het zo intensief gebruikt wordt willen wij dat de straatjes er goed schoon en fris bij liggen.

Nadat de gemeente het vuilnis heeft opgehaald en zo goed en kwaad het gaat de straten schoonveegt en -spuit, blijft er nog steeds veel klein restvuil en rommel achter dat zijn weg naar de vuilnisbak niet vindt. Zo zien wij in ons gebied onder andere veel klein afval, zoals sigarettenpeuken, dopjes, papiertjes, blikjes en kauwgom. Helaas is de reinigings-frequentie van de gemeente ontoereikend om het echt fris en schoon te laten zijn.

Met inzet van een uurtje Glutton per week experimenteren wij graag of ons aantrekkelijke gebied nog schoner wordt en frisser blijft. Mocht een uurtje niet genoeg zijn, dan doet de BIZ op eigen kosten er zo nu en dan een uurtje extra bij. Omdat wij veel wensen hebben om ons gebied te verbeteren, doen wij voor dit onderdeel een beroep op de subsidieregeling Centrum begroot.

Samen houden wij zo onze stad schoon. Steunt u ons plan met uw stem?


Buurt: Jordaan Noord

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mariska Schaefer | 29 maart 2023 13:32

Op vuil is dag komt eerst bezemwagen heel snel erdoor voor de vuilniswagen heeft geen zin. En een schone straat is mooier.

Reageren


Marijke Winnubst | 29 april 2023 12:02

Iedereen heeft een bezem in huis, zonder lawaai.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Marijke Winnubst | 29 april 2023 12:02

Iedereen heeft een bezem in huis, zonder kabaal te maken

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren