Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Trash Talking: prullenbakken opleuken!

Door: Hinse Mutter
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:55

NEE: dit plan is niet haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld, omdat prullenbakken moeten voldoen aan Puccini en uniform onderhouden moeten kunnen worden. Het toevoegen van elektronica is daarnaast zeer storingsgevoelig.

De prullenbakken worden opgevrolijkt en bedanken toeristen voor afval met zacht geluid, zodat meer mensen er gebruik van gaan maken.

Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de Wallen en nog iets te veel daarvan gooien hun afval op straat. Door het leuker te maken om afval in de prullenbak te gooien maken we de binnenstad schoner en krijgen mensen er nog goede zin van ook!

De prullenbakken worden voorzien van een sensor aan de binnenkant die detecteert wanneer er afval in wordt gegooid. Dan zegt de prullenbak iets grappigs terug. Denk aan Hollebolle Gijs in de Efteling. De teksten kunnen lekker gevarieerd zijn: van “Dank u wel, thank you!” zodat de toeristen meteen een woordje Nederlands oppakken, tot een wat zwoelere stem die in meer ‘Red Light stijl’ bedankt voor het afval.

De speaker is heel erg zacht, zodat alleen mensen direct naast de prullenbak iets kunnen horen en er geen overlast is voor omwonenden. De bedank-boodschappen kunnen mogelijkerwijs worden aangepast aan de locatie, of als dat praktischer is kiezen we een aantal boodschappen die hetzelfde zijn voor alle prullenbakken.

Het tweede onderdeel van dit plan is het mooier maken van de prullenbakken. Ze worden opgevrolijkt door kunstenaars uit het gebied en krijgen allemaal prachtige beschilderingen, zodat ze ook nog iets meer in het oog springen van gebruikers.

Door deze toevoegingen wordt afval weggooien leuker. Mensen worden gestimuleerd om hun flesje nog even vast te houden ‘zodat ze dan een leuk filmpje op kunnen nemen bij de prullenbak straks’. Ze worden een kleine, niet in de weg zittende attractie op zichzelf.

Resultaat: Per jaar gooien er miljoenen mensen iets in de prullenbak op de Wallen. Dit zorgt ervoor dat de mensen die dat nog niet deden, dat ook gaan doen!


Buurt: Burgwallen-Oude Zijde

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren