Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Kunst die de buurt verbindt

Door: Martijn Breed
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld, mits de benodigde evenementenverguningen worden aangevraagd en verleend.

Een reeks kunst voorstellingen op ons dakterras voor de bewoners van onze wijk waarbij we eenzame mensen in het bijzonder welkom heten

Kunst verbindt de buurt
We organiseren een reeks professionele voorstellingen (muziek, dans, theater, enz.) op ons dakterras aan de Prins Hendrikkade voor de bewoners van onze wijk. Samen kijken we naar de voorstellingen en leren elkaar zo op een leuke manier beter kennen!

We doen dit al een paar jaar voor de bewoners van ons pand met veel plezier en hebben nu een stichting opgericht om meer mensen te kunnen laten genieten. 

Het dakterras ligt (bijna) tegen de st. Nicolaas Basiliek aan en de kunst wordt opgevoerd met als decor de rozet van de kerk.  

Kunst tegen eenzaamheid
Verder nodigen we actief mensen uit die zich misschien eenzaam voelen, bijvoorbeeld mensen van Regenboog (een organisatie waar we al contact mee hebben), de Flessenman of andere soortgelijke plekken in de buurt.

Ook zetten we een campagne op gericht op buurtbewoners die iemand in hun omgeving kennen die vermoedelijk eenzaam is, maar die niet precies weten hoe ze deze persoon kunnen helpen.

Samen genieten en goed doen
Kunst is een van de krachtigste middelen om ons dichter bij elkaar te brengen. We kunnen ervan genieten en tegelijkertijd degenen helpen die dat het meest nodig hebben. 

Buurt: Burgwallen-Oude Zijde

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren