Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Inrichting voor de Torensluis

Door: Stichting De Torensluis
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld en draagt bij aan de versterking van de sociale cohesie.

Stichting De Torensluis die de ruimten exploiteert tot buurthuis, heeft enkele laatste investeringen nodig voor de inrichting tot gebruik.

MEUBILAIR EN KEUKENINRICHTING VOOR DE TORENSLUIS
ruimte voor de buurt

De Torensluis gaat in 2023 open als ruimte voor buurtactiviteiten.

De middeleeuwse gewelven zijn volledig gerestaureerd en moeten alleen nog worden ingericht, zodat er activiteiten kunnen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld lezingen, sport- en spelactiviteiten voor kinderen, proeverijen, culturele bijeenkomsten en gezellige ontmoetingen met buurtgenoten.

De Torensluis wordt geen café, maar zonder basiscomfort wordt het niets. Je wilt er met een groepje gezellig bezig zijn en ook een kop koffie of een drankje drinken. Daarvoor zijn dingen nodig zoals meubilair, audiovisuele middelen, verlichting en een keukeninrichting met een koelkast en een koffiemachine. Stem daarom op Meubilair en keukeninrichting voor De Torensluis.
 
De Torensluis bevindt zich onder de brug over het Singel met het standbeeld van Multatuli. Het is de oudste boogbrug van Amsterdam. Onder deze brug bevinden zich twee middeleeuwse gewelven die zich perfect lenen om elkaar te ontmoeten en bijeenkomsten te organiseren. In de twee afzonderlijke werfkelders kunnen in totaal 120 mensen bijeenkomen.

De ruimtes worden beheerd door Stichting De Torensluis. De stichting is financieel zelfvoorzienend (dus subsidievrij), maar heeft om op te starten de steun van Centrum Begroot nodig. Stem op De Torensluis. Dan kunnen de deuren open in september 2023.
 
www.detorensluis.nl
insta @stichtingdetorensluis

 Buurt: Grachtengordel-West

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Marijke Winnubst | 29 april 2023 11:48

Als vaste stek voor activiteiten Stadsdorpen

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren