Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

ABFF OnTour bij Wijkcentrum d’Oude Stadt

Door: kibret mekonnen
27 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:55

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan is voor alle bewoners uit het hele centrum en draagt bij aan de sociale cohesie.

Bewoners bekijken films afgestemd op hun buurt en lokale (actuele) thema’s. Daarna volgt een discussie met elkaar en met deskundigen.

ABFF OnTour staat voor een thematische filmavond in het stadsdeel centrum gericht op het maken van lokale impact. Te zien zijn een selectie van films die zijn vertoond op een van de  Amsterdamse BuurtFilmFestivals. De films zijn afgestemd op lokale thema’s van de buurt. 

De ABFF OnTour is gepland ergens in de maanden oktober en november. We maken bij voorkeur gebruik van locaties van organisaties die wij kennen. De filmkeuze en de thema’s worden in overleg met de (bewoners-)organisatie bepaald. Zij zijn op de hoogte van de (actuele) onderwerpen in die buurt. In samenspraak worden voor de discussie deskundigen betrokken. De regie van de discussie zal in handen worden gelegd van een ervaren dagvoorzitter.  
 
 Hierdoor zien bewoners inspirerende films, ontmoeten elkaar en (andere) filmmakers. Onder begeleiding wordt een discussie gevoerd met elkaar over onze mooie stad, hun buurt en de ideeën van bewoners. 
 
Deze filmavonden bieden inhoudelijke verdieping en de gelegenheid tot het uitwisselen van verhalen rond thema’s als samen en zelfredzaamheid, zelfbeheer van de openbare ruimte, verbinding over verschillende perspectieven heen, versterken van eigen regie, jongeren en werkloosheid.

Naast de vertoning van films is er ruimte voor gesprekken en podiumoptredens. Tevens is met deze ABFF-OnTour inspiratie op te doen voor het maken van een eigen film. Daarom werven we ook tijdens deze impactbijeenkomsten deelnemers en publiek voor onze ABFF-FilmLabs en de achtste editie van het festival in 2024.


Buurt: De Weteringschans

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Myriam Corzilius | 29 maart 2023 09:59

Ik ben voor, want cultuur is altijd mooi en bevorderd ook de sociale cohesie van de buurten

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren