Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Bloemenzee op de Herengracht

Door: Peter Meijer
26 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan draagt bij aan de vergroening van de binnenstad.

Mooie, door de gemeente geplaatste, bloembakken verdienen mooie en voor insecten aantrekkelijke bloemen en grassen.

De gemeente heeft ruim een jaar geleden 5 mooie, ronde bloembakken geplaatst op de Herengracht (ter hoogte van nummer 14). Helaas ging de communicatie over de te planten bloemen en grassen niet zoals bedacht en kreeg de Firma Groen verkeerde instructies over de te plaatsen bloemen (zie eerste foto). 
Maar, het kan zo mooi worden!
Als voorbeeld hóe mooi stuur ik een paar foto's van de plantenbakken op het Westerdoksplein (4 foto's bijgevoegd). Dit was ook het oorspronkelijke idee, maar is helaas destijds dus niet uitgevoerd. 
Om de plantenbakken écht mooi te maken en inspiratie op te doen heb ik het boek 'At Work" van Piet Oudolf aangeschaft. Inmiddels ben ik ook al naar Plantentuin Esveld in Boskoop geweest (daar kocht Oudhof ook zijn planten) en daar vertelde men mij dat de planten op mijn lijstje (de laatste 5 foto's) allemaal leverbaar zijn. 
Veel buren waren enthousiast over de plantenbakken, maar ook eigenlijk unaniem negatief over de planten die zijn geplaatst in de bakken. Heel graag zouden wij (uitvoering door mijzelf) een feest van een bloemenzee maken: verschillende bloemen en grassen waarbij wordt gelet op de verschillende bloeitijd, zodat de bakken er het hele jaar fantastisch uit zien.


Buurt: Grachtengordel-West

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren