Spring naar inhoud
U kunt dit plan nu liken en reageren

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Speeltuin Oostenburgerpark veilig en prettig maken

Door: Thalia Lysen
26 maart 2023

Oude speeltoestellen in het Oostenburgerpark vervangen, zodat kinderen er weer veilig kunnen spelen en genieten van de groene ruimte.

Doel: speeltuin Oostenburgerpark weer veilig en prettig maken om te spelen
We willen graag de speeltuin in het Oostenburgerpark weer veilig en prettig maken om te spelen. Daarom gaan we de versleten speeltoestellen vervangen en een nieuwe valgrond neerleggen. Zo kan het park weer een prettige ruimte worden voor kinderen en hun ouders, zorgen we voor meer ontmoetingen binnen de buurt, en worden kinderen gestimuleerd lekker te bewegen.

Doelgroep: kinderen (ca 2-10 jaar) en hun ouders
Momenteel wordt dit park weinig gebruikt door kinderen (en ouders) vanwege o.a. de hondenpoep op het grasveld en de aanwezigheid van mensen die overdag (overmatig) alcohol en drugs gebruiken. Het is daarom extra jammer dat ook de afgesloten ruimte van het speeltuintje nu niet een veilige plek is voor de kinderen uit de buurt om te spelen. Met dit plan hopen we in ieder geval het speeltuintje weer een fijne plek te maken en zo het park als geheel kindvriendelijker te maken.

Probleem: huidige speeltoestellen afgesleten en ontwerp kindonvriendelijk
De twee speeltoestellen in de speeltuin Oostenburgerpark zijn momenteel niet veilig om op te spelen. Het piramideklimnet is grotendeels afgesleten, waardoor er geen grip meer is om te klimmen en veel kinderen vallen. Daarnaast is er een groot combinatiespeeltoestel van glad metaal. Het is bijna onbruikbaar als het heeft geregend en ook hier is sprake van slijtage en defecten. Een speeltoestel gemaakt van hout is (zeker in Nederland) een logischere keuze: dat geeft ook grip wanneer het nog een beetje nat is.

Plan: speelapparaten vervangen door houten combinatiespeeltoestel en nieuwe valondergrond
Het afgesleten piramideklimnet en het metalen combinatiespeeltoestel worden vervangen door een houten combinatiespeeltoestel en een nieuwe valondergrond. Om de speeltuin maximaal aantrekkelijk te maken voor kinderen van verschillende leeftijden kan er gedacht worden aan een toestel met verschillende hoogtes klim- en glijmogelijkheden en bijv. een nestschommel.


Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Tara Peters-Britsia | 26 maart 2023 20:11

De speeltuin wordt heel veel gebruikt door kinderen van allerlei leeftijden en achtergronden. Is dus ook een belangrijke speel- en ontmoetingsplek. En die moet leuk zijn, uitdagend en toch veilig. Aanpakken dus!

Reageren


Ai Wen | 27 maart 2023 10:39

Geweldig idee! Er is al een aantal jaren behoefte om de erg gedateerde Oostenburgerpark speeltuin te vernieuwen. Helaas kiest de gemeente steeds om andere speeltuinen, zoals de Kadijken opnieuw te vernieuwen. Dit zou een enorme verbetering voor de hele buurt zijn!

Reageren


marja Strikwerda | 28 maart 2023 19:10

Er wordt verl gebruik gemaakt van deze speeltuin en is op.een veilige plek voor de kinderen

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren