Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

RED DE BOMEN

Door: H.E. van Nierop
26 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Het plan valt buiten het doel van de regeling Buurtbudgetten. Een verzoek tot onkostenvergoeding voor bezwaar is geen initiatief dat erop is gericht om de buurt te maken (artikel 3). Het comité is geen rechtspersoon, dus zij vertegenwoordigt in bezwaar, zoals elke andere particuliere bezwaarmaker, enkel haar eigen belang en het belang van eventuele medebezwaarden. Het comité strijdt met name tegen kapvergunningen in de openbare ruimte. Het is niet gezegd dat iedereen in de buurt daar achter staat.

Het Comite Westelijke Grachtengordel e.o. heeft als doelstelling de bomen te behouden en de lege boomspiegels te laten beplanten.

De werkgroep Behoud Beeldbepalende Bomen (BBB) van het Comite Westelijke Grachtengordel e.o. heeft als doelstelling de bomen te behouden en de lege boomspiegels te laten beplanten.
De werkgroep maakt bezwaar tegen kapvergunningen en schakelt daar een bomenspecialist en soms een jurist voor in.  Vaak lukt het ons een kapvergunning om te zetten in snoeien van de kruin. De boom kan dan weer stabiel worden en een nieuwe kruin vormen.
 
Bomen zijn belangrijk voor de leefbaarheid. Zij zorgen voor schone lucht met CO2 afvang, leveren een goede wateropvang, beschermen tegen hittestress en dempen geluid. Bij de klimaatopwarming (de binnenstad is nu al 8-10 graden warmer dan de andere stadsdelen) zijn bomen uiterst belangrijk voor de schaduw op de panden en de straat.
 
Met specialistische kennis kunnen wij bijdragen aan boombehoud en een verbetering van het milieu.  


Buurt: Grachtengordel-West

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
H.E. van Nierop | 27 maart 2023 12:24

Bomen hebben invloed op gezondheid en gemoed

Reageren


Liesbeth Sevenhuijsen | 7 april 2023 15:55

Gewldig als specialisten zich inzetten voor behoud van bomen. Kap mag niet te makkelijk en vanzelfsprekend zijn. Mooi bomen zijn een waardevol bezit voor de stad. Het kost vele jaren om ze (weer) te laten groeien

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren