Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Buurt diners in Jordaan noord

Door: Yin Yin Mon
25 maart 2023
Projectteam | 14 jun. 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan draagt bij aan de sociale cohesie en binding met de buurt.

Ik wil tien buurtdiners organiseren in de Jordaan, waarbij mensen elkaar ontmoeten en een lekkere drie gangen maaltijd op niveau krijgen.

Mijn voorstel
Mijn voorstel is om in de periode juli - december 2023 tien buurtdiners te organiseren in de buurt Jordaan noord, waarbij verschillende keukens voorbij komen. Tijdens de buurtdiners kunnen buurtbewoners voor € 7,50 - de kostprijs van de ingredienten - een drie gangen maaltijd op niveau eten. Daarmee komt buiten de deur dineren dus binnen handbereik van mensen met een laag inkomen!

De buurtdiners zullen plaatsvinden in een lokatie in Jordaan noord. Ik verwacht een opkomst van dertig tot vijftig eters per keer. Ik ben migrant: in 2021 ben ik gevlucht voor de burgeroorlog in Myanmar en werk nu als professioneel leidinggevend chef in Amsterdam. Bij de bereiding en het serveren van de maaltijden zal ik samenwerken met andere migranten: een tweede chef en twee personen voor de bediening en het afwassen. In die zin zijn de diners ook een gelegenheid waar verschillende culturen in de buurt samenkomen.

Voor wie is het? Waarom is het goed voor de buurt?

• Mensen met een kleine beurs kunnen dankzij het buurt diner toch een keer “echt uit eten” en krijgen een meer gangen menu op niveau. Dat is normaal voor hen misschien te duur. Maar de buurtdiners zijn natuurlijk voor alle buurtbewoners toegankelijk!

• De buurtdiners zijn een gelegenheid waarbij mensen uit de buurt en verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is gezellig en vergroot de sociale cohesie in de Jordaan noord.

Is mijn voorstel realistisch? Ja!

Het voorstel is haalbaar omdat ik een ruime professionele achtergrond heb in zowel koken als het organiseren van culinaire events. Ik heb een netwerk in de culinaire industrie in Nederland (leveranciers, andere chefs). In mijn dagelijks werk manage ik keukenpersoneel, kook ik, organiseer ik events, en ben ik verantwoordelijk voor de bestellingen van twee restaurants en een bar. Ik heb ook ervaring met promotie. De buurtdiners passen dus goed bij wat ik kan. 
Buurt: Jordaan Noord

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Myriam Corzilius | 29 maart 2023 10:21

Ik ben voor, als buurtbewoner kom ik graag mee eten.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Judith Morrison | 6 mei 2023 08:14

Sociale cohesie is belangrijk in het centrum. Dit verzorgt voor een regulier ontmoetingsplek, met buurtbewoners bij elkaar

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren