Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Vogelzoekertjes gezocht!

Door: Manon Danker
23 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het heeft een positieve invloed op de leefomgeving en draagt bij aan bewustzijn van de natuur. Het heeft een educatief karakter voor kinderen.

Deze prachtige zoekkaarten helpen jou om op land en water de meest voorkomende vogelsoorten te spotten.

Vogels spotten met prachtige zoekkaarten. Het plan is om deze kaarten aan te bieden aan de kinderen in de buurt en het Centrum. De kaarten kunnen opgehaald worden op het Bickerseiland waar ze ook ontwikkeld zijn. Ieder kind krijgt een eigen Vogelzoekertje waarmee je kunt leren welke vogels er zijn, hoe we ze kunnen vinden en wat belangrijk is voor vogels. De kaarten zijn educatief en prachtig vormgegeven.  Het doel is dat we van jongs af aan leren wat er om ons heen leeft. Dat we daar plezier aan beleven en goed zorgen voor de natuur in onze stad. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. 
Verspreiding gaat door middel van twee ontmoetingsdagen in de buurt waar we basisscholen en andere instellingen voor kinderen uitnodigen. Wij geven dan ter plekke toelichting over het gebruik van de kaarten. 
Buurt: Haarlemmerbuurt

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Maud de Vries | 25 april 2023 10:15

Dit is een fantastische kaart, en een heel goed idee om Amsterdamse kinderen buiten te betrekken bij de natuur en wat er leeft in hun eigen omgeving. Prachtig initiatief.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren