Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

GROEN OP DE HOEK

Door: Eska van der Laan
22 maart 2023
Projectteam | 13 juni 2023, 07:37

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het draagt bij aan het verbeteren van de openbare ruimte.

Blokkade sluiproute door het plantsoen op de hoek Weteringschans/Reguliersgracht in combinatie met een zitgelegenheid langs het plantsoen.

Wat is het plan: Blokkeren van het sluipverkeer door het plantsoen op de hoek van de Weteringschans/Reguliersgracht en het  creëren van een zitgelegenheid op de zeer brede stoep van de Reguliersgracht langs het plantsoen.
Doel van het plan: Herstel van de beplanting in het plantsoen en daarmee van de biodiversiteit in de omgeving, alsmede het bieden van een mogelijkheid aan omwonenden en passanten om even zittend te genieten van dit mooie buurtje.
Doelgroepen: De planten zelf en daarnaast dieren die van groen houden, waaronder bijen, vlinders en mensen.
Draagkracht:  Ik heb omwonenden gevraagd wat zij van het plan vinden. Iedereen vindt het (uiteraard) een goed plan en een deel van deze mensen is zelfs bereid gebleken zijn/haar e-mailadres zo nodig aan de gemeente te tonen als blijk van steun voor het plan. Ik heb daartoe inmiddels ruim 25 adressen verzameld van mensen uit de naaste omgeving. Op de hoek Weteringschans/Reguliersgracht is aan de ene zijde een uitgeverij gevestigd. Aan de overkant van deze hoek is een tandheelkundige praktijk gevestigd; vanuit beide bedrijven is steun voor het plan uitgesproken. Buurt: De Weteringschans

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Ruben van Hattem | 23 maart 2023 19:25

Ik ben voor als het plantsoen wordt opgeknapt, een mooie (stalen) rand eromheen wordt gezet en een zwerfkei oid maar geen bankje. In het plantsoen op de Falckstraat is de overlast de laatste jaren behoorlijk toegenomen omdat daar hangjongeren zich verzamelen met hun scooters en alle troep die ze meebrengen op straat gooien ipv in de vuilnisbak. Ook de herrie van dit soort groepjes is erg storend. Een paar mooie zwerfkeien e.d. lijken me beter op z’n plaats en leuk voor kinderen

Reageren


san kievit | 22 maart 2023 17:38

Ik ben er zeker voor, ik weet dat de gemeente graag en doet groen aan legt, het jammere is dat er overheen wordt gelopen en gereden!!!
De aanvrager zal ongetwijfeld het goed onderhouden.Wij ( de buurt) willen het plan absoluut ondersteunen.
Diegene die het heeft aangevraagd doet al heel veel voor de buurt.

Reageren


elien branbergen | 22 maart 2023 16:57

belangrijk om de buurt groener, mooier te maken en ik mis een zitbankje bijna dagelijks

Reageren


Ben Hekkema | 22 maart 2023 17:01

Ik erger me aan dat kale perkje. Er is al zo weinig goed onderhouden groen in de binnenstad dus ik ben superblij met bewoners die verantwoordelijkheid nemen.

Reageren


carla ladenius | 22 maart 2023 17:05

Ik ben voor omdat er dan om het plantsoen heen gelopen/gereden moet worden en ik weet dat aanvrager onze omgeving goed onderhoudt.

Reageren


Lenie Degen | 22 maart 2023 21:34

Ik vind dit een super goed idee!

Reageren


wouter Kleppe | 23 maart 2023 06:05

dit is een heel goed idee. het maakt de doorgang tussen de Weteringschans en de Reguliersgracht groener en gezelliger. het is een mooie plek voor een zitgelegenheid en het zorgt dat het groen zich kan herstellen.

Reageren


moon van Drunen | 23 maart 2023 07:24

Ik loop hier vaak langs, jammer dat het altijd zo kaal is. Mooie beplanting waar geen honden door kunnen en bankjes is een prima idee!! Worden mensen ook meer bewust van natuur en gooien ze er hopelijk geen afval meer. Ik zou er zeker blij van worden.

Reageren


evelijn buter | 23 maart 2023 07:49

Ik ben voor want het fijn als het er weer gezellig uitziet in de buurt

Reageren


Gerry Metz | 23 maart 2023 09:39

De gemeente heeft hier een mooi klein plantsoentje gemaakt dat helaas door een toenemend aantal weggebruikers als sluiproute wordt gebruikt. Niet alleen door fietsers maar inmiddels ook door auto’s en vrachtwagens. Onacceptabel!

Reageren
Annelies van der Heijden | 23 maart 2023 10:38

Precies wat Gerry ook schrijft, maakt de Gemeente een mooi plantsoen, echt tip, en vervolgens krijg je dit, zo jammer en treurig. Ik steun het plan van harte, wetend van alle 'groen toewijding' van aanvrager en andere bewoners. Goed idee om bankjes te plaatsen, als het kan aan beiden kanten doen om de doorgang echt te blokkeren. Bij voorbaat dank!rick buddingh | 23 maart 2023 22:08

Verbeteren, auto’s blokkeren en geen overlast of rommel creeren, hangjeugd niet faciliteren

Reageren


Alex Palea | 22 maart 2023 18:03

Area needs improvement, I support this plan

Reageren


Peter Venema | 23 maart 2023 11:41

Ik woon in de buurt en ben voor omdat hoe meer groen hoe beter en een bankje erbij is helemaal prima!

Reageren


Max Ten Bosch | 23 maart 2023 15:11

Het wordt anders van kwaad tot erger!

Reageren


Mirjam wierda | 23 maart 2023 16:44

Vergroten van de biodiversiteit

Reageren


mark severs | 24 maart 2023 15:38

Helemaal voor! Hoe meer groen, hoe beter. Als er een laag hekje omheen komt, zoals de gemeente dat in het Weteringplantsoen gedaan heeft, voorkom je dat vier- en tweewielers er doorheen rijden.

Reageren


Annette van Citters | 25 maart 2023 07:26

Het is ZO JAMMER om groen beplanting platgereden te zien worden door voertuigen (in alle soorten en maten). Met wat simpele ingrepen kan deze sluiproute geblokkeerd worden

Reageren


anet van Barneveld | 27 maart 2023 16:50

alle argumenten die worden aangedrafen kan ik het helemaal mee eens zijn: meer groen, meer biodiversiteit en de gelegenheid om even te zitten en te genieten van je/deze mooie stad, wat wil je nog meer?

Reageren


P.m. Daniels | 15 april 2023 16:23

hoe meer groen hoe beter voor de stad.
hoe meer obstakels om sluiproutes tegen te gaan

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren