Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Allerzielen parade Oostelijke Eilanden 3

Door: Septimia Kuhlmann
20 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het draagt bij aan de sociale cohesie in de buurt. Er moet van te voren een melding bij de gemeente worden gemaakt van de optocht.

Op 3 nov organiseren we een lichtjesparade over de Oostelijke Eilanden waarbij we overleden dierbaren herdenken.

In 2021 en 2022  organiseerden we in samenwerking met het huis van Verbinding een Allerzielen parade over de Oostelijke Eilanden. Het was een bijzondere ingetogen sfeervolle parade. Waarin deelnemers allemaal een kaarslichtje met zich meedroegen waarop de naam van de dierbare overledene stond.
We willen deze nieuwe traditie voortzetten in de buurt. We verzamelen bij de Oosterkerk en lopen een parade over de Oostelijke Eilanden en de Kadijken. 
We willen hiermee alle buurtbewoners uit de buurt bereiken. Degenen die niet meelopen beleven de parade vanachter hun raam of hun balkon.
We willen een moment van liefdevolle aandacht en bezinning voor alle overleden dierbaren, dit doen we een mooie verlichte parade en sfeervolle muziek. 
Waarbij we willen uitstralen dat we aandacht hebben voor het verlies, verdriet en  de mooie herinneringen, tegelijkertijd vieren we het leven. 
Het plan is bedoeld voor alle buurtbewoners. 


 

Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren