Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Onze Parade

Door: Flint Heijkamp
19 maart 2023
Projectteam | 14 jun. 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Het betreft een evenement met teveel overlap met bestaande markten/ evenementen op de locatie. Er wordt al 4x per jaar een seizoensmarkt georganiseerd door het Huis van Verbinding. Zij zoeken veel contacten in de buurt en organiseren dit ook samen met de ondernemersvereniging en Welzijnswerk DOCK. Ook wordt er al twee keer per jaar een groenmarkt op de Oostelijke Eilanden en het Marineterrein georganiseerd. De indiener heeft helaas niet gereageerd op het verzoek om het plan nader te bespreken en eventueel aansluiting te zoeken bij de bestaande markten/ evenementen.

Een markt die bestaat uit enkele zakelijke en particuliere deelnemers. Sociale interactie en nieuwe contacten opdoen is de hoofdgedachte.

Onze Parade, een markt door ons, voor ons en met ons. Onze Parade zal bestaan uit enkele zakelijke deelnemers, ondernemers met een bijzonder en duurzaam product, maar ook particulieren buurtbewoners krijgen de kans om op 'Onze Parade' te laten zien wat ze kunnen. 'Onze Parade' is dus een opstap plek voor zoekende toekomstige ondernemers. Niet alleen voor (toekomstige) ondernemers is deze markt uniek, maar vooral ook voor de buurt. Sociale interactie en nieuwe contacten opdoen is de hoofdgedachte. 'Onze Parade' is een plek waar buurtbewoners samenkomen en elkaar leren kennen. 'Stichting Fairy Fresh & Friends' heeft een aantal aangewezen krachtige buurtverbinders, die luisteren naar wat de buurtbewoners nou echt willen. Op de markt is er plaats voor iedereen, maar de doelgroepen die wij het liefste samenbrengen zijn jongeren en ouderen. De jongeren zodat ze de (buurt)cultuur en buurtbewoners kunnen ontdekken en de ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. Het evenement vindt vier keer per jaar plaats. Er zal plek zijn voor buurtbewoners met culturele buurtinitiatieven, zoals samen muziek maken of een leuke kookworkshop. Het doel is een markt voor, door en met ondernemers en buurtbewoners om samen te komen, elkaar te leren kennen en van elkaar te leren. Voor het project hebben we een behoorlijke hoeveelheid krachtige buurtverbinders en een aantal vrijwilligers.  


Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren