Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Leidsebuurt pas

Door: Jacqueline Oude Vrielink
18 maart 2023
Projectteam | 13 juni 2023, 07:37

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het is een initiatief van ondernemers om bewoners meer in contact te brengen met de lokale ondernemers en zo de cohesie te versterken.

De Leidsebuurt pas versterkt het contact van de bewoners met hun stad en biedt de ondernemers de kans om Amsterdammers aan zich te binden.

‘Vervreemding’ is een veelgehoorde klacht van Amsterdammers over hun stad. Is het eigen centrum nog wel voor ons? Of hebben we dat weggegeven aan het toerisme? Zo erg is het echt niet. Er is nog zoveel waardevols en moois voor de Amsterdammer 

Zoals jullie vast weten wordt er in allerlei delen van Amsterdam gewerkt aan een onderscheidend en aantrekkelijk profiel voor de diverse wijken. Voor de Leidsebuurt is daarbij gekozen voor het overkoepelende profiel “Leidsebuurt Theaterbuurt”. Een voor de hand liggende keuze gezien de unieke concentratie van podia rond het Leidseplein. 

Het centrum van Amsterdam moet voor haar bewoners waardevoller zijn dan voor wie dan ook. Zo simpel is het. Daarom willen we, in de Leidsebuurt, een instrument introduceren waarmee het contact van bewoners met hun omgeving versterkt wordt en dat hen ook direct voordeel oplevert. 

De pas en de bijbehorende website geeft deelnemende ondernemers de mogelijkheid promoties te kunnen aanbieden, exclusief aan bewoners. Dat kunnen vaste, doorlopende aanbiedingen of kortingen zijn, maar ook snelle actuele acties, met bijvoorbeeld lastminute kaartjes voor een voorstelling, een optreden, film of introductie van een nieuw menu van uw restaurant. Nogmaals: alles exclusief voor bewoners en hun relaties. Zij krijgen zo een speciale positie in hun eigen buurt. Zoals het hoort.

Want laten we niet vergeten: de bewoners van onze eigen buurt zijn niet alleen een belangrijke doelgroep maar potentieel onze grootste ambassadeurs. Zij verdienen dit.
Buurt: De Weteringschans

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
johan de cock | 24 maart 2023 07:16

Goed voor stimuleren contact tussen bewoners omgeving

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren