Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Utrechtsestraat leefbaar en veiliger

Door: Erik Teunissen
17 maart 2023
Projectteam | 14 jun. 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Het aanpassen van de route van lijn 4 zoals de indiener voorstelt is niet iets waartoe het stadsdeel zelfstandig kan beslissen. Wel hebben we contact opgenomen met de Vervoerregio Amsterdam en het GVB om te vragen hoe zij tegen een andere route voor lijn 4 aankijken. In een verkeersonderzoek worden op korte termijn verkeerstellingen gehouden en wordt gekeken naar de wijze waarop verschillende verkeersdeelnemers zich tot elkaar verhouden. De uitkomsten van dit onderzoek worden met de betrokken partijen besproken.

De Utrechtsestraat is een kakofonie van verkeersstromen: tram, auto, fiets en voetgangers gaan kris kras door elkaar en is zeer onveilig.

De Utrechtsestraat is een smalle straat is Amsterdam met veel winkels. Toch worden er alle verkeersstromen doorheen geperst wat zeer vaak tot onveilige situaties leidt. De grootste boosdoener is de tram, waar ook nog eens rails voor zijn aangelegd die het fietsverkeer onveilig maken en (vracht)autos vliegen de stoep op als er een tram aankomt waardoor voetgangers weg moeten springen. Met fietsen gaat het niet veel beter, kortom  tram, auto, fiets en voetgangers past gewoon niet. Tram 4 kan prima een route via de Vijzelgracht nemen, dit is jaren gebeurd bij een renovatie van een brug. Of een alternatief met een tram/bus op banden die makkelijk uit kan wijken als er echt OV nodig is in de Utrechtsestraat maar in mijn beleving is de Vijzelstraat of Rembrandplein toch echt dichtbij. Kortom een kleine verandering wat veel leef en woonplezier zal opleveren. De werkzaamheden zijn het aanpassen van het reisschema van de GVB.


Buurt: Grachtengordel

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mia koenders | 17 maart 2023 16:06

Lijn 4 verplaatsen is een slecht idee. De tram is niet het probleem, maar het autoverkeer. Met name toeleveranciers die inderdaad vaak de stoep blokkeren, maar ook taxis die regelmatig aan de verkeerde kant van de tramheuvels racen. Ook problematisch zijn de vele objecten die op de stoep worden geplaatst. Het is natuurlijk van de zotte dat mensen op een bankje voor de deur van de koffiewinkel koffie leuten, waardoor de loopruimte tot nul word gereduceerd. Kortom: de tram is niet het probleem.

Reageren
Erik Teunissen | 29 maart 2023 09:16

Zonder autoverkeer krijg je een Leidsetraat met alle tram ellende. We moeten maar eens toegeven dat een trein! op rails niet thuis hoort in de smalle straten van Amsterdam. Mij zal je niet zien in de Leidestraat en ik mag er ook niet eens fietsen, alles weggedrukt door een logge trein die zich door de stad begeeft.Marijke Winnubst | 29 april 2023 12:32

Ervaring leert dat de Utrechtse een dode straat wordt, waar het nu nog goed bezocht wordt door gewone Amsterdammers omdat het leuk gevarieerd is.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren