Spring naar inhoud
U kunt dit plan nu liken en reageren

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Utrechtsestraat leefbaar en veiliger

Door: Erik Teunissen
17 maart 2023

De Utrechtsestraat is een kakofonie van verkeersstromen: tram, auto, fiets en voetgangers gaan kris kras door elkaar en is zeer onveilig.

De Utrechtsestraat is een smalle straat is Amsterdam met veel winkels. Toch worden er alle verkeersstromen doorheen geperst wat zeer vaak tot onveilige situaties leidt. De grootste boosdoener is de tram, waar ook nog eens rails voor zijn aangelegd die het fietsverkeer onveilig maken en (vracht)autos vliegen de stoep op als er een tram aankomt waardoor voetgangers weg moeten springen. Met fietsen gaat het niet veel beter, kortom  tram, auto, fiets en voetgangers past gewoon niet. Tram 4 kan prima een route via de Vijzelgracht nemen, dit is jaren gebeurd bij een renovatie van een brug. Of een alternatief met een tram/bus op banden die makkelijk uit kan wijken als er echt OV nodig is in de Utrechtsestraat maar in mijn beleving is de Vijzelstraat of Rembrandplein toch echt dichtbij. Kortom een kleine verandering wat veel leef en woonplezier zal opleveren. De werkzaamheden zijn het aanpassen van het reisschema van de GVB.


Buurt: Grachtengordel

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Mia koenders | 17 maart 2023 16:06

Lijn 4 verplaatsen is een slecht idee. De tram is niet het probleem, maar het autoverkeer. Met name toeleveranciers die inderdaad vaak de stoep blokkeren, maar ook taxis die regelmatig aan de verkeerde kant van de tramheuvels racen. Ook problematisch zijn de vele objecten die op de stoep worden geplaatst. Het is natuurlijk van de zotte dat mensen op een bankje voor de deur van de koffiewinkel koffie leuten, waardoor de loopruimte tot nul word gereduceerd. Kortom: de tram is niet het probleem.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren