Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Jongeren vertellen over de Prinseneiland

Door: Krassimira Rozendal
16 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het plan draagt bij aan de verbinding van jongeren met hun buurt en buurtgenoten. Het is in principe haalbaar, mits een oplossing wordt gevonden voor de schermen. Voor het plaatsen van schermen in de publieke ruimte is een objectvergunning nodig (en mogelijk een evenementenvergunning) en deze wordt waarschijnlijk niet afgegeven voor drukke plekken.

De Prinseneiland laten zien door de ogen van de jongeren. Een interactieve tentoonstelling gemaakt door jongeren van Haarlemmerbuurt.

Met een gepersonaliseerde aanpak en innovatieve technologie organiseren we graag een interactieve tentoonstelling in de wijk. De tentoonstelling zal het resultaat zijn van co-creatie sessies met jongeren. 

In een reeks van 4 workshops zullen jongeren (tussen 10 en 15 jaar oud) geïnspireerd worden om het verborgen verhaal van de Prinseneiland te vinden en te presenteren op een open-source kunstplatform.
Onder begeleiding van een lokale sociale ontwerper en fotograaf zullen de jongeren een persoonlijk beeld van hun buurt creëren door de camera van hun mobiele telefoon te gebruiken en een geluid op te nemen. 
De resultaten van hun werk zullen worden getoond op 2 grote interactieve schermen die op drukke plekken in Haarlemmerbuurt zijn opgesteld. Deze plek wordt een openbare galerij - vrij toegankelijk (24/7) voor elke buurtbewoner en elke andere voorbijganger die, door verbinding te maken met hun telefoon, door de tentoonstelling kunnen navigeren.
Het plan geeft jongeren de kans om op creatieve wijze hun visie op hun buurt te tonen en zo in contact te komen met veel buurtbewoners, nieuwe dialogen op gang te brengen en de sociale cohesie te vergroten 
Buurt: Haarlemmerbuurt

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren