Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Wijkcentrum d’Oude Stadt heeft uw steun nodig!

Door: Wijkcentrum d'Oude Stadt
16 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

JA: het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het Wijkcentrum vervult een belangrijke rol voor bewoners in Centrum. Het wijkcentrum draagt daarom bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Het Wijkcentrum d’Oude Stadt heeft uw steun nodig!

 
Het wijkcentrum d’Oude Stadt heeft uw steun nodig om zijn laatste ‘tekort' op te lossen en om verder te kunnen gaan.
Het stadsdeel Centum heeft het wijkcentrum weliswaar een deelsubsidie gegeven: maar dat is nog niet voldoende...

Wel voeren we gesprekken met het stadsdeel over de subsidiëring voor de toekomst. Maar nu, met uw hulp zouden we, als het plan binnen de prijzen valt, het voorlopig moeten redden zonder problemen. 

Kijkt U op onze website, Facebookpagina en YouTube wat we allemaal voor u als bewoner in Amsterdam Centrum doen! Ook in andere gebieden van centrum zijn wij actief, maar die bewoners mogen nu, door de stem-indeling, niet helpen op ons te stemmen! Dus Uw stem is voor ons heel erg nodig!

Onze activiteiten? Van meedenken, support, brieven helpen schrijven richting Gemeente of instanties, culturele activiteiten en nog veel meer doen we overdag. Een prachtteam van vrijwilligers staat voor een ieder klaar. Bijna de hele week open van 10.00 - 17.00 uur. En vaak ook met avond-activiteiten. Kom eens langs: Kerkstraat 123!!!


Halen we dit bedrag binnen door uw steun??? ’Steun Wijkcentrum d’Oude Stadt’?!Buurt: Grachtengordel

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Hedwig Paesbrugge | 17 maart 2023 13:02

Als een organisatie als sinds 1957 bestaat dan is dat een instituut dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.
En verdient dus ook voldoende structurele steun te ontvangen om door te kunnen gaan.

Reageren


Wijkcentrum d'Oude Stadt | 17 maart 2023 08:03

Het is jammer dat er op dit moment geen ander potje is, daarom is het nodig om gelden bij Centrum Begroot voor laatste restje 2023 te vragen! Voor 2024 zijn er goede besprekingen.. en is er goede hoop!

Reageren


Mia koenders | 17 maart 2023 15:59

Wijkcentrum doet al vele jaren prima werk voor de binnenstad. Staat midden tussen de bewoners en is er met name ook voor de mensen die minder gemakkelijk de wegen door de stroperige Amsterdamse politiek weten te vinden. Eigenlijk absurd dat het wijkcentrum via Amsterdam Begroot gelden moet zien binnen te hengelen. In ieder geval is investeren in het centrum belangrijker dat weer een potje opentrekken voor een hinkelbaan of een onzinnig geplaatste plantenbak.

Reageren


anita mizrahi | 19 maart 2023 15:02

Het wijkcentrum d'Oude Stadt heeft in de loop van zijn bestaan aan zoveel mensen hulp gebode op wat voor een manier dan ook , dat het ondenkbaar zou zijn dat ze de laataste 4 maanden van 2023 niet door zouden kunnen gaan..

Reageren


wietskenel de Jong | 21 maart 2023 08:50

Elke vrijdag om de twee weken hebben wij daarin het wijkcentrum d'Oude Stadt een gezellige ochtend waar we dassen en mutsen breien voor mensen die op staat leven

Reageren


M R Meijer | 20 maart 2023 14:33

Een dergelijk instituut mag niet verloren gaan. Zeker in een tijd van burgerparticipatie e.d. ik sluit mij geheel aan bij de argumenten van eerdere voorstanders

Reageren


Janhuib Blans | 20 maart 2023 17:49

In een lange reeks van jaren is Wijkcentrum d’Oude Stadt inspiratiebron geweest voor veel activiteiten die verbetering van de stad beogen. De gemeente zou zo'n wijkcentrum moeten koesteren als participatie serieus wordt genomen.

Reageren


wietskenel de Jong | 21 maart 2023 08:52

om dat ik samen met anderen regelmatig gebruik maak van het wijkcentrum d'Oude Stadt we breien daar dassen en mutsen. en willen dat graag blijven doen

Reageren


Ulrike Weller-Aussems | 21 maart 2023 15:14

het wijkcentrum de oude stadt is een van de weinige plaatsen waar de bewoners elkaar kunnen spreken en ontmoeten. De vele vrijwilligers hebben samen kennis. Ze geven advies over de problemen van de grote stadt. De Binnenkrant wordt daar gemaakt. De computers staan er ter beschikking van de bewoners. Ze worden daarbij ook wegwijs gemaakt als ze er niet mee om kunnen gaan.
Bewoners die een werkgroep willen oprichten en vergaderen kunneni n kerkstraat terecht, mensen die een praatje willen make

Reageren


M Pool | 18 maart 2023 13:50

Het wijkcenrum heeft een duidelijke centrum functie. Ik heb aan verscheidene activieiten deelgenomen.

Reageren


Rietje De koning | 26 maart 2023 09:20

Jammer dat het wijkcentrum nog geen structurele subsidie heeft! Ik steun dit plan!

Reageren


Victor Smit | 26 maart 2023 17:59

Het Wijkcentrum verbindt burger en stad nu al veel langer dan ik in deze stad leef (sinds 1945) en mag absoluut niet verloren gaan voor een paar euro's. Nu daadwerkelijk steunen, het is van groot dagelijks belang voor ons allemaal!
Victor Smit
Victor Smit

Reageren


Evelien Eshuis | 27 maart 2023 14:26

Waar zouden wij zijn zonder d'oude stadt

Reageren


E.A. Willems-Lantinga | 8 mei 2023 22:07

Ondenkbaar dat het Wijkcentrum d'Oude Stadt er niet meer zou zijn. Centrum Begroot voor de rest van het jaar, maar eigenlijk hoort het Wijkcentrum altijd structurele subsidie te ontvangen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren