Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

30 KM zone Planciusstraat incl. Flitspalen.

Door: Nadine W.
16 maart 2023
Projectteam | 14 jun. 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Flitscamera’s zijn eigendom van het landelijk openbaar ministerie en zij zijn degenen die bepalen waar deze worden geplaatst. Flitspalen worden door het Openbaar Ministerie alleen daar geplaatst waar aantoonbaar een verkeersveiligheidsprobleem is dat alleen opgelost kan worden door het plaatsen van een flitspaal en wanneer andere maatregelen mogelijk zijn. Het stadsdeel is hiervoor niet bevoegd. Er is al vastgesteld beleid dat de Planciusstraat net als veel andere straten in de binnenstad een maximale snelheid van 30 km per uur zal gaan gelden.

Graag flitspalen plaatsen in de Planciusstraat. Auto s rijden bizar hard. Meerdere aanrijdingen van mens en dier gezien in deze straat.

Flitspalen plaatsen in de Planciusstraat.
Hierdoor bekeuren van auto s en motoren die keihard rijden. Einde maken aan gevaarlijke situaties voor kinderen dieren en ouderen. Je kan hier niet normaal veilig oversteken. Ik woon hier nu al 16 jaar maar de Planciusstraat lijkt wel een snelweg geworden. Vanwege de trambaan snap ik dat er geen heuvels geplaatst kunnen worden maar wellicht biedt bekeuren door flitspalen de oplossing. 


Buurt: Haarlemmerbuurt

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
susan reijn | 17 maart 2023 05:21

Er wonen veel kinderen in de straat. Het is gevaarlijk met hard rijdend verkeer. Dit is net een straat waar auto’s even lekker extra hard kunnen gaan rijden. 30km moet het zeker worden. Daarbij misschien een flitspaal en/of een zebrapad naar het speeltuintje toe zodat je als kind alleen veiliger kunt oversteken. Borden erbij met let op spelende kinderen. De auto’s moeten doorkrijgen dat hier veel kinderen wonen en het geen racebaan is!

Reageren


Jet Maarse | 17 maart 2023 08:28

Er wonen heel veel kinderen in de straat. Vanuit beide richtingen komen auto's uit de bebouwde kom waardoor het lijkt even extra gas te kunnen geven op de Planciusstraat. Bovendien is het erg onoverzichtelijk om veilig over te steken door alle auto's die geparkeerd staan. Er is weinig zicht. We hebben al meerdere gevaarlijke situaties meegemaakt. Flitspaal moet er sowieso komen plus een zebrapad richting het speeltuintje.

Reageren


Jasper Reijn | 19 maart 2023 18:44

Ik heb meermaals aangekaart bij de gemeente dat hier absurd hard wordt gereden. Auto’s komen uit de stad waar ze. Niet door kunnen rijden. Eenmaal bij de brede Planciusstraat denken eindelijk ff het pedaal in te kunnen trappen wat meermaals tot gevaarlijke situaties heeft geleid. Ook de door ons zelf geplaatste gele poppetjes lijken niet te helpen. Graag actie!

Reageren


David de Ruiter | 21 maart 2023 11:22

Woon reeds 10 jaar in de straat en heb gezien hoe vooral motorrijders, taxi's, maar ook politieagenten zonder sirene denken dat ze even op kunnen trekken tot 70 a 80 km per uur. Het zorgt voor gevaar voor kleine kinderen die steeds meer in deze straat zijn komen wonen, maar ook voor de katten die de straat over steken. Daarnaast is het ook zeer storend als je wilt gaan slapen.

Reageren


Walther Ploos van Amstel | 28 maart 2023 09:16

Afsluiten Houtmankade zou ook veel sluipverkeer van taxi en vuilniswagens schelen. Gevaarlijke straat!

Reageren


Jop Pollmann | 28 maart 2023 19:43

Goed idee, veilig en minder sluipverkeer

Reageren


Judith Morrison | 6 mei 2023 07:34

Goed idee, veilig en minder sluipverkeer

Reageren


Judith Morrison | 6 mei 2023 07:35

Goed idee, veilig en minder sluipverkeer

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren