Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

synchronisering vuilnisophaaldiensten.

Door: Ronald Hietbrink
13 maart 2023
Projectteam | 14 jun. 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. Zoals aangegeven op de website van Centrum Begroot zijn plannen met betrekking tot afval vaak niet haalbaar, omdat de bedrijfsvoering van afval en grondstoffen een stedelijk proces is. Het stadsdeel heeft hier geen zeggenschap over. Wel worden momenteel proeven gedaan met het ophalen van afval achter de deur op afspraak in de 9 straatjes. En er loopt een proef met het ophalen van afval via het water. Het uitbreiden van het ophalen van afval op afspraak zal worden voorgelegd aan de wethouder.

Het aanwijzen van bepaalde dagen waarop (commerciële) vuilnis-ophaaldiensten huisvuil, glascontainers en vuilcontainers mogen ophalen.

Beperk het aantal dagen dat vuilniswagens rondrijden om glascontainers, vuilcontainers en huisvuil op te halen. In de Tweede Anjeliers-, Tweede Tuin- en Tweede Egelantiersdwarsstraat worden glascontainers, vuilcontainers en huisvuil van horeca en ondernemers door verschillende bedrijven ingezameld. Deze bedrijven komen allemaal heel vroeg in de ochtend en hebben allemaal verschillende schema's waardoor in de praktijk elke ochtend meerdere vuilniswagens de smalle straatjes in en uitrijden. Ze rijden ook allemaal luid-piepend achterwaarts de straat in. Door bepaalde dagen in de week aan te wijzen waarop de containers en het vuil opgehaald mogen worden, wordt de lawaai-overlast en het gevaar van de vrachtwagens enigszins beperkt waardoor bewoners en passanten er in ieder geval niet iedere dag last van hebben.


Buurt: Jordaan Noord

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren