Spring naar inhoud
U kunt dit plan nu liken en reageren

Stemmen

laden...
0
0
0
0
0
0

Status

Like dit plan om te laten zien dat u dit belangrijk vindt voor uw buurt!

Warme jassen voor vrijwilligers van 't Welkom Team

Door: Guido Frankfurther
11 maart 2023

Onze vrijwilligers van het Welkom Team Amsterdam staan in weer en wind op het Stationsplein. We vragen geld voor warme jassen

Warme jassen voor onze vrijwilligers

Onze 35 vrijwilligers willen de bezoekers een gastvrije ontvangst in Amsterdam bieden en hen helpen de weg te vinden. Daarnaast geven onze vrijwilligers de bezoekers tips om hen te behoeden voor zakkenrollerij. Zo wijzen ze hen op openstaande en onveilig omgehangen schoudertasjes bij het winkelen en dat ze hun andere bagage ten alle tijden in de gaten houden.

Wallen
Ook drukken de vrijwilligers bezoekers die op zoek zijn naar ‘De Wallen’ op het hart niets van straatdealers te kopen. Deze dealers dragen in hoge mate bij aan het objectieve en subjectieve veiligheidsklimaat in dit deel van de stad en via onze adviezen dragen we behalve aan de veiligheid van onze bezoekers ook bij aan een veiliger omgeving voor bewoners en ondernemers en het verder ontmoedigen van deze ‘bedrijfstak’.
 
Politie
Tenslotte geven de vrijwilligers ‘verlaten bagages’ en signalementen van zich ‘verdacht ophoudende personen’ door aan de Politie en verwijzen ze naar het politiebureau indien nodig, zoals na zakkenrollerij en berovingen. Hiertoe werken wij nauw samen met de Politie Amsterdam en met het Veiligheids- en Service Team van het GVB.

Warme jassen 
Met nieuwe, warmere jassen kunnen onze vrijwilligers ook in het voor- en najaar langer ons werk op straat blijven doen. We ontvangen als stichting geen gemeentesubsidie en onze begroting laat deze eenmalige uitgave helaas niet toe.

De website van de Stichting Welkom Amsterdam: https://welkomteam.amsterdam/
 


Buurt: Burgwallen-Nieuwe Zijde

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Rene Wildeman | 15 maart 2023 04:07

Dit zijn de Ambassadeurs van Amsterdam die door weer en wind hun vrije tijd opofferen om bezoekers welkom te heten en wegwijs te maken in deze stad .

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren