Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Regenbogen tussen de bogen

Door: Fernando Miceli
7 maart 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:56

NEE: het plan is niet haalbaar. ProRail is eigenaar van de onderdoorgang en laat weten dat de staat van de wanden van het spoorwegviaduct het niet toelaat om op de wanden zelf een stuclaag of verflaag aan te brengen. Het aanbrengen van een laag stucwerk of verf zal de inspecties en onderhoud door ProRail belemmeren.

Somewhere Over the Rainbow alle menselijke wezens verdienen respect

in het centrum van Amsterdam onder het spoor er zijn oversteekplaatsen voor voetgangers die de Haarlemmerbuurt en de Westelijke Eilanden met elkaar verbinden. 

Deze oversteekplaatsen zijn meestal vernield met graffiti die niet altijd mooi zijn.

Mijn idee zou zijn om een ​​graffiti te maken die is gemaakt door een lokale kunstenaar en die de regenboog vertegenwoordigt, een symbool voor de homogemeenschap.

Amsterdam staat bekend om zijn ruimdenkendheid en goede homo-integratie. Dit project heeft tot doel de traditie van amsterdam als open stad en verdediger van de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap te versterken.

Dit project heeft naast het benutten en mooi maken van de openbare ruimte ook een poëtische basis, een verwijzing naar de klassieke film "The wizard of Oz" (1956) en de muziek "Over the Rainbow", een klassieke, met een Academy Award bekroonde ballad.Buurt: Haarlemmerbuurt

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Judith Morrison | 6 mei 2023 08:01

Alles dat mooie is, wordt welkom op dit lelijke straat

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren