Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Filmproject met de oude en jonge generatie

Door: Marjon Hartman
27 februari 2023
Projectteam | 14 juni 2023, 09:55

JA: Het plan is als haalbaar en uitvoerbaar beoordeeld. Het project draagt bij aan verbinding tussen de oude en de jonge generatie.

Met het filmproject wil ik de oudste Amsterdammers verbinden met de jeugd tussen de 10/12 jaar oud. De protestgeneratie en generatie Z.

Het plan 
Het plan is om bij Wittenburg/Oostelijke eilanden en de Jordaan in Amsterdam de oudste generatie te verbinden met de jonge generatie.  
De oudste generatie Amsterdammers (geboren tussen 1940 – 1950) wil ik graag op beeld zetten omdat zij ontzettend veel hebben meegemaakt in een stad die in rap tempo aan het veranderen is.  
Zij gaan dan met elkaar in gesprek over het heden verleden, de mooie dingen, de vele veranderingen in de stad en hoe de jeugd de toekomst ziet. 
De kinderen (10/12 jaar oud) mogen een paar vragen stellen en omgekeerd ook. De mooie en minder mooie tijden worden belicht en zij sluiten af met een compliment of bemoediging naar elkaar.  
 
Gebied 
Het doel is om het project op te zetten in de Jordaan, en Wittenburg/Oostelijke eilanden

Resultaat 
 
Het is meer dan de moeite waard om de oudste generatie Amsterdammers te documenteren en ik geloof dat de kinderen hier ontzettend veel van kunnen leren en de ouderen wellicht meer gaan begrijpen. 
Vroeger was er geen social media en nu draait alles om social media. Er wordt nauwelijks meer verbinding gemaakt en dat gaan wij mooi op beeld zetten. 
Twee generaties tegen over elkaar, mooier dan dit kan ik niet bedenken. De protestgeneratie en generatie Z. De sleutel in het hele project is verbinding maken.

Over mij
Ik ben sinds januari 2020 actief als filmmaker/scriptschrijver/editor  en werk voornamelijk met de jeugd en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Dit in samenwerking met bijvoorbeeld jongerenorganisatie Dynamo en Dock. 
 
 


Buurt: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren