Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

PLUKBOS GROEIT

Door: Has Cornelissen
27 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is haalbaar bevonden. Het draagt bij aan de verbinding tussen de bewoners in dit gebied. Met de indiener is overeengekomen dat de grasmaaier zal vallen onder de gereedschapsuitleen die het Plukbos al heeft opgezet, zo zijn de machines dus ook voor anderen uit de buurt bruikbaar.

De verbindende werking en de biodiversiteit van het voedselbos hebben support nodig -->

Het Plukbos is een openbaar permacultuur-voedselbos van 1000 meter met een kas, een schuur en steeds meer nuttige planten. Dankzij Centrum Begroot heeft Het Plukbos een enorme ontwikkeling doorgemaakt, en het groeit maar door. Steeds meer mensen willen zich bij ons aansluiten. Het Plukbos vervult een zeer positieve verbindende functie in de buurt. Diverse maatschappelijke organisaties hebben zich aan Het Plukbos verbonden. 
Het Plukbos heeft een aanspreekpunt nodig: iemand die de communicatie en coördinatie verzorgt. Dat willen we maatschappelijk aanbesteden. Hier is budget voor nodig.
 
Het Plukbos kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verkorten van de wachtlijsten voor laagdrempelige natuur- en milieueducatie. Het Plukbos kan natuur- en milieueducatie aanbieden en is daarover in gesprek met professionele partijen. Ook hier is budget voor nodig.
 
Om het moestuingedeelte hondenpoep-vrij te houden hebben we een hek nodig. In het nieuwste ontwerp willen we -in lijn met de openbare en ecologische functie- een schapenhek plaatsen.  
Ook willen we zelf de verantwoordelijkheid nemen voor het maaien van het gras. Door zelf te maaien kunnen we de biodiversiteit positief beïnvloeden. Daarvoor hebben we een professionele geluidsarme grasmaaier nodig.  
 
Het is onze verwachting dat na deze investeringen Het Plukbos op eigen houtje verder kan groeien. Met jullie steun plukt iedereen een graantje mee!


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Bram Heerebout | 27 april 2021 12:00

Het is een ontspannen en laagdrempelige manier om je buren te leren kennen. De gezamenlijke werkzaamheden zijn gezellig, nuttig en iedereen geniet van het bereikte resultaat!

Reageren


eska van der laan | 27 april 2021 13:51

hoe meer groen op initiatief van bewoners, hoe beter

Reageren


Geerke Catshoek | 27 april 2021 14:09

Het Plukbos heeft een lelijk hondenpoepveld omgetoverd in een buurttuin waar iedereen mag plukken! Wij hebben vorig jaar genoten van de courgettes en bessen. Op de tuindagen leer je mensen kennen die al jaren in dezelfde flat wonen, maar waar he daarvoor nog nooit een woord mee had gewisseld. Supergoed initiatief!

Reageren


thelma neleman | 27 april 2021 15:21

het Plukbos is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig groenproject waar natuurlijk tuinieren voorop staat. Van een mechanisch gemaaid grasveld met 2 heggen en 3 armetierige boompjes is het nu veranderd in een El Dorado.
Dit zeldzame project verdient alle steun!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren