Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

Openbare toiletten

Door: Ida Visser
26 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan om meer MVG toiletten te plaatsen is als niet haalbaar beoordeeld. Ten eerste omdat het aanschaffen van toiletten door de gemeente Europees aanbesteed moet worden vanwege de prijs van de toiletten. De prijs ligt tussen de 100.000 euro en 130.000 euro per toilet. Die aanbesteding vindt plaats voor de hele gemeente omdat het belangrijk is dat er één leverancier de toiletten levert in verband met het beheer. Dit proces kan niet plaatsvinden voor 1 of 2 toiletten in het Centrum alleen. Daarnaast zijn er structurele beheerskosten verbonden aan het onderhoud van een toilet. Deze kosten kunnen niet meegenomen worden uit het budget van Centrum Begroot omdat dit slechts een incidenteel budget is. Verder wordt de keuze van een locatie altijd in overleg gedaan met de buurt en dit proces neemt veel tijd in beslag. Ook moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Het is niet realistisch dat dit proces binnen een jaar kan worden afgerond. Momenteel is de gemeente al in een vergevorderd stadium voor het plaatsen van 3 openbare toiletten in het Centrum. De parkeerplaats bij Artis is eerder een optie geweest maar is niet mogelijk gebleken omdat de toilet op het terrein van Artis zou komen te staan. Hiervoor is geen toestemming gegeven.

Om het vele wildplassen en poepen in de stad te voorkomen zou het zo fijn zijn meer openbare schone toiletten in deze mooie stad te hebben.

Plan: meer openbare toiletten
Doel: hygiënische mogelijkheid je te ontlasten! Parkjes schoner, minder stank op straat langs de parkjes, speeltuinen en bosjes. Niet meer afhankelijk zijn van welwillende horeca.
Doelgroep: iedereen
Locatie: heikel punt.... Op plekken waar nu sowieso al geruïneerd en gepoept wordt. Hondenveldje Entrepodok, zie pijltje, grote parkeerplaats bij Artis, Oosterpark bij monument afschaffing slavernij, tegenover Rijksacademie, Azartplein, Museumplein, is toilet maar ontoegankelijk, veel lopen en dan is ie dicht.  e


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
y boonstra | 26 april 2021 18:44

Er moet veel meer plasgelegenheid komen. Desnoods tegen vergoeding.....

Reageren


lydia Muijen | 27 april 2021 00:56

Droog toiletten, compost toilet? Hoe zou Nederland er uit zien als we overstappen naar een toilet systeem dat geen of minder water verspilt? Als 17 miljoen mensen dagelijks 4 liter gebruiken om de WC door te spoelen is dat heel veel water op jaar basis.

Reageren


eska van der laan | 27 april 2021 13:54

Fantastisch plan, maar het staat en valt met het schoonhouden. Kan daar ook iets op verzonnen worden?

Reageren


Robin Noorda | 27 april 2021 21:06

De nood is hoog...
Maar er moet wel goed nagedacht worden over die dronken plassers zonder richtingsgevoel. Anders is het schoonmaken wel een dingetje. Een soort richtgrijpslurf?

Reageren


Astrid Ornstein | 29 april 2021 21:28

Het grote tekort aan openbare toiletten is al jaren een schande voor onze stad. Gemeente doe er iets aan!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren