Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Speel Tuin Lepel Pleintje opknappen/verduurzaamden

Door: Torben Harmsen
26 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar beoordeeld, maar er zijn enkele kanttekeningen. De speeltuin is gevestigd op het dak van een parkeergarage wat beperkingen met zich mee brengt. Zo kunnen er geen bomen direct in de grond en de grote van de speeltoestellen is hierdoor ook beperkt. Ook moet er in contact worden getreden met de eigenaar van de parkeergarage over de uitvoering van dit plan. Voorgesteld wordt om in plaats van echt hout, nephout te gebruiken. Dit heeft ook een natuurlijk uitstraling. Dit is ook noodzakelijk om de onderhoudskosten niet enorm te laten stijgen

Vernieuwing van de speeltuin en vervanging van asfalt en rubber kunststof met houten speel apparaten en meer ruimte voor groen voor de buurt

We zouden graag de speel tuin op het Lepel pleintje groener maken en verduurzamen met nieuwe houten speel apparaten met een duurzame houten ondergrond.  In de opknap beurt maken we ook meer plek voor bloemen, fruitbomen en struiken en kruiden in nieuwe baken en vernieuwde groenstroken voor buurt bewoners vogels en insecten.     We zouden ook graag vogelkastjes, wormen hotel, vleermuizen huisjes en insecten hotel installeren.  
Zo hebben we een speel tuin voor jong en oud waar de hele buurt kan spelen en tot rust kan komen.   De buurt kan gebruik maken van het groen om samen groenten, bloemen en fruit te groeien.  


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
David vd Ree | 26 april 2021 17:54

de ruimte is prettig, goed voor de buurt, maar mag wat meer groen aangekleed worden zodat iedereen er prettig kan verblijven.

Reageren


m. klumper | 26 april 2021 18:17

Ik ben voor omdat op dit pleintje heel veel gespeeld wordt. Maar ook veel gezeten, gekletst, geborreld en .... meer! Het is alleen veel te stenig en daardoor te gehorig voor de omgeving. Veel meer groen en gevelbedekking zou heel erg helpen... en een wat zachtere, groene inrichting eveneens!

Reageren


L Stierman | 26 april 2021 21:20

Heel erg voor vanwege hopelijk dan minder gehorigheid en toename groen, en plek voor kinderen!!
L. Stierman

Reageren


margreet kolff | 27 april 2021 07:58

Groen is altijd gezond , alleen ik zie eigenlijk nooit kinderen in de buurt, wel wordt er gebruik gemaakt van het basket bal veld , gaat dat dan verdwijnen? Graag ook een plek waar honden mogen komen want het is een zeer honden rijk buurt . Dat mag dat niet in stadstimmertuin waardoor het er altijd leeg is. Er wordt nl daar zeer agressief gereageerd als een hond in de prachtige tuin komt. Er wonen meer hondenliefhebbers zonder kinderen, dus liever geen kinder speelplaats maar wel veel groen.

Reageren


Piet Borst | 27 april 2021 12:34

Ik ben voor omdat mijn kleinkind en ik regelmatig genieten van de glijbaan, het speelveldje en de zon die er vooral aan het eind van middag op schijnt. Wat zou het fijn zijn als er meer groen zou komen. Ik wil wel meehelpen met het onderhoud.

Reageren


Nasiha Imamovic | 29 april 2021 14:26

Ik ben voor, meer groen in de beurt, fruitbomen, bloemen kruiden super gezond. Nu is het meer honden uitlaat plaats.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren