Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase.

Kunst tegen eenzaamheid / Art against lonelyness

Door: Martijn Breed
26 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als haalbaar beoordeeld. Het plan ´Kunst door lokale artiesten voor eenzame mensen uit het centrum van Amsterdam´ heeft een goede bijdrage aan de sociale cohesie uit de buurt. Het biedt kansen voor talentvolle lokale artiesten om hun kwaliteiten ten toon te spreiden. Daarnaast wordt er een koppeling gemaakt met het thema eenzaamheid. De initiatiefnemer is voornemens om partijen te betrekken die zich richten op eenzaamheidsbestrijding. Het renoveren van de toiletten en het aanschaffen van accessoires is uit de begroting gehaald omdat het budget van Centrum Begroot hier niet voor bedoeld is.

Kunst door lokale artiesten voor eenzame mensen uit het centrum van Amsterdam.

Art by local artists for lonely people in Amsterdam.

Er is nu een bijzondere inspanning nodig om de saamhorigheid terug te brengen in ons leven. Kunst kan ons daarbij helpen. De lokale kunstscene is echter hard getroffen door de corona situatie. Niet alleen de kunstenaars, maar wij allen als mensen missen onze verbondenheid met kunst en met elkaar.

Ons voorstel is geboren uit het belang en de noodzaak om kunst te ondersteunen en het probleem van eenzaamheid in Amsterdam te verlichten. In de afgelopen jaren hebben we culturele evenementen georganiseerd op ons gezamenlijke dakterras voor bewoners van ons gebouw en hun vrienden. Nu willen we graag een stap verder gaan dan deze groep en bijdragen aan (i) het bieden van een podium aan kunstenaars en (ii) een gemeenschap voor mensen in het centrum, vooral diegenen die eenzaamheid ervaren.

We zijn van plan om een cultureel zomerseizoen te organiseren waar naast gevestigde artiesten uit heel Amsterdam, ook specifiek artiesten uit onze geliefde Amsterdam Centrum buurt te zien zullen zijn. Ook zijn we van plan om kunstenaars die in Amsterdam Centrum wonen speciale voorstellingen te laten maken waarin zij reflecteren op het leven in het centrum. Met ons culturele seizoen richten we ons op diversiteit - we zullen verschillende artistieke genres laten zien en de diverse verhalen van diverse mensen.

We zoeken actief contact met stichtingen in Amsterdam Centrum die zich specifiek richten op eenzaamheidsbestrijding, bijvoorbeeld Amsterdams Netwerk Eenzaamheid en De Regenboog Groep. Ook zijn de bewoners van de zorginstellingen zoals de Flessenman van harte welkom.  

We streven ernaar om samen met dergelijke organisaties manieren te ontwikkelen zodat ons initiatief het beste bijdraagt aan het verminderen van eenzaamheid in Amsterdam, zoals het uitnodigen van leden van deze netwerken voor onze evenementen.

Evenementen zullen worden aangekondigd op https://www.facebook.com/dakterrasart en ook professioneel worden opgenomen en gemonteerd, zodat iedereen ervan kan genieten.Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Jaap Cohen | 27 april 2021 10:41

Cultuur voor het volk is belangrijk. Hier kan iedereen genieten.

Reageren


Bruno Jonker | 27 april 2021 12:40

Samen adem halen en cultuur opsnuiven.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren