Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Elandsgracht groener, socialer!

Door: Alasdair Tyrrell
26 april 2021

Dit plan maakt de Elandsgracht (nog) groener, socialer met meer beplanting bij de speeltuin, een jeu de boulebaan en een sportvoorziening.

Het middenstuk van de Elandsgracht is heel erg verbeterd maar nog steeds erg grijs, terwijl het zoveel potentie heeft om een groene ontmoetingsplek voor de buurt. Daarom hebben we het volgende voorstel met iets voor iedereen:

1. Het aanleggen van groene stroken rondom de speeltuin.

  • Denk aan bloemen, kruiden, misschien zelfs groenten en ruimte voor educatieve projecten, zoals een wormenhotel (waar bewoners ook GFT-afval kwijt kunnen). 
  • Na de aanleg is het doel deze tuin te laten onderhouden door vrijwilligers uit de buurt. Zo is deze vergroening niet alleen goed voor het milieu (denk aan regenwater, bijen, luchtkwaliteit), maar brengt het mensen uit de buurt ook samen. 

2. Het plaatsen van een jeu de boulebaan in de buurt van het Claverhuis. 

  • In het ideale scenario zouden de twee roestkleurige stroken van het Ontwerp Levenslied kunnen worden verplaatst/verwisseld naar met de buitenste stroken zodat in het midden ruimte is voor een jeu de boulebaan. 
  • Op andere plekken in de stad (zoals het Amstelveldje) kun je zien hoe dit een mogelijkheid biedt voor jong en oud, bekende en onbekende vrienden om elkaar te treffen.  
  • Het Claverhuis zou een geschikt adres zijn om jeu de bouleballen tegen een borgbedrag te kunnen lenen. 

3. Het aanbrengen van een fitnessvoorziening ter hoogte van het Melrosehotel. 

  • Een fitnessvoorziening draagt bij aan een gezonde en actieve levensstijl en het welzijn van mensen in de buurt. 
  • Op dit moment zou je naar het Westerpark of het Saphatipark moeten gaan voor een fitnessvoorziening in de open lucht terwijl hier ruimte er is!Bewerken

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
James Brook | 26 april 2021 13:20

De Elandsgracht is veel mooier dan voorheen, maar functioneert nog steeds niet goed als ruimte voor de buurtbewoners. Dit voorstel zou daar verandering in brengen en mensen direct betrekken bij het behalen van belangrijke duurzaamheidsdoelen

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren