Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Centrum Begroot 2021

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar. Je kunt hier niet op stemmen.

LijnbaansTuin, buurttuin langs de Lijnbaansgracht

Door: Luis Veracruz
26 april 2021
Centrum Begroot | 23 jun. 2021, 14:12

Het plan is als niet uitvoerbaar beoordeeld. Het initiatief is gebaseerd op illegale of tijdelijke voorzieningen op andere locaties. Stoelen in boomspiegels zijn niet toegestaan, dit is schadelijk voor de boom en de boomwortels. Voor de kruidentafels is te weinig ruimte. Vergroenen langs de grachten zijn nauwelijks mogelijkheden voor. Op dit moment wordt gekeken naar hoe groen een plek kan krijgen op grachten in het Handboek Groen, zeker omdat in de toekomst grachten autoluw worden ingericht. Op dit moment is in het Handboek Groen opgenomen dat er alleen maar bomen mogen staan.

We willen de interactie tussen buren bevorderen door stoelen en kruidentuintafels te plaatsen.

Het plan is om van de Lijnbaansgracht tussen de nummers 185 en 206 een vriendelijkere en aangenamere plek te maken, waar buren elkaar kunnen ontmoeten terwijl ze genieten van de openbare ruimte.
We bereiken dit door naast de gracht stoelen en kruidentafels te plaatsen.

Op de stoelen kunt u heerlijk genieten van de boten die op de Lijnbaansgracht varen en de voertuigen die door de Marnixstraat rijden. Wij plaatsen meerdere dubbele stoelen op 1.5 meter van elkaar, waar u een praatje kunt maken met uw familie, vrienden of buren.
U kunt als voorbeeld zien de stoelen die zijn geplaatst voor  Prinsengracht 688

Een buurt kruidentuin.

We willen graag meerdere gemeenschappelijke tuintafels plaatsen om verschillende soorten kruiden zoals munt, tijm en basilicum te kweken. De tafels zijn hoog genoeg zodat mensen, honden en katten er niet overheen gaan lopen.
De kruiden zijn voor iedereen beschikbaar zijn. Elk van deze tuintafels wordt beheerd door een groep buren of een bedrijf in de straat.
U kunt als voorbeeld zien de Jacob Catskade nummer 46.
  Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren